Quiz
Kontakt oss
Linker

Referat 2001.01.18:

Oppmøte: Alex, Dag, Gunnar, Henrik, Jan, Marius, Pål og Rune. Jan Cato var ute med skade. Henrik steppet inn som reserve. Gunnar kom ca. 10 minutter for sent.

Lagene:

Forholdsvis mørke (FM): Dag, Gunnar, Henrik og Jan

Forholdsvis lyse (FL): Alex, Marius, Pål og Rune

FL åpnet best, men FM fikk en real vitamininnsprøytning da Gunnar dukket opp og skulle gjøre det godt igjen for å ha kommet for sent. Etter dette bølget det litt fram og tilbake, før FM dro seieren i land 16-14. Henrik hadde et imponerende innhopp med til tider blendende teknikk. Pål var dagens goalgetter med hele ni (9!) nettkjenninger.

Referat 2001.01.25

Oppmøte: Alex, Dag, Gunnar, Jan, Marius, Ole, Pål og Rune. Jan Cato er fortsatt skadet. Ole steppet inn.

Lagene:

Referater fra:

{short description of image}FC Lokomotiv Moskva: Dag, Gunnar, Marius og Rune

{short description of image}Torpedo Moskva: Alex, Jan, Ole og Pål

Lokomotiv åpnet best, imponerte med glimrende angrepsspill og gikk opp i en tilsynelatende trygg ledelse. Dette førte til at arbeidsmoralen sank og Torpedo nærmet seg kraftig før Lokomotiv fant tilbake til gamle takter og dro i land en imponerende 22-12 seier. Gunnar storspilte og noterte seg 11 mål, mens en småsyk Marius var Kongen av to-fots fintene.

Referat 2001.02.01

Oppmøte: Alex, Dag, Gunnar, Jan, Jan Cato, Marius, Ole, Pål og Rune. Jan Cato var endelig tilbake etter skadeavbrekket.

Lagene:

HEART OF MIDLOTHIAN FC(Hearts): Alex, Ole, Pål og Rune

HIBERNIAN FC(Hibs): Dag, Gunnar, Jan, Jan Cato og Marius

Det ble en kamp preget av høyt tempo, mye fysisk fotball og en hel del knall og fall, en real knokkelkamp som det alltid er i skotske lokalderbyer.Hibs gikk tidlig i ledelsen og holdt den resten av kampen, selv om det varierte veldig hvor stor den var. Ved full tid sto det 11 - 17, men merkelig nok ble det en kort ekstraomgang hvor Hibs igjen var det førende laget.

Jan Cato var gledelig nok tilbake, og kun ekspertkommentator Ivar Hoff så spor til manglende matchtrening.

Referat 2001.02.08

Oppmøte: Alex, Dag, Gunnar, Jan, Jan Cato, Marius, Pål og Rune. Marius kom litt for sent.

Lagene:

{short description of image}APOLLON LIMASSOL FC: Dag, Jan, Jan Cato og Marius

ARIS LIMASSOL FC: Alex, Gunnar, Pål og Rune

Apollon åpnet best anført av en sprudlende Jan Cato, som åpnet ballet med et hat-trick. Det så ut som storebror Apollon kom til å kjøre over Aris som så mange ganger før. På stillingen 5-1 forandret kampbildet seg og Aris kom inn i kampen igjen. Apollon scoret tre mål til, men så stengte Aris buret helt. Aris reduserte til 8-6 og var inne i kampen igjen. Jan Cato fikk en beklagelig føling med sin gamle skade og måtte kaste inn hånklet. Apollon fortsatte kampen heroisk, men på stillingen 10-6 haltet Marius av banen også. Dette fikk det til å koke for de mange tilskuerne på tribunen. Det brøt ut slåsskamp mellom de ulike tilhengerne og kampen måtte avbrytes. For å vise at det ikke var noen vonde følelser mellom lagene, tilbød Pål seg å steppe inn på Apollon og lagene fikk spilt tiden ut.

Ellers må det bemerkes at Gunnar gikk på sitt første tap i sesongen. Nyttårsforsettet er dermed brutt og han er en vanlig dødelig som oss andre.

Referat 2001.02.15

Oppmøte: Alex, Dag, Gunnar, Henrik, Jan, Jan Cato, Pål og Rune. Marius var ute med skade. Henrik steppet inn.

Lagene:

Universidad Católica(UCA): Alex, Dag, Henrik og Pål

Universidad de Chile(UCH): Gunnar, Jan, Jan Cato og Rune

UCH åpnet sprudlende og syntes overlegne fra første stund. Det så ut til å bli en lett match og UCA virket sjanseløse, selv om det må bemerkes at Henrik gjorde en god figur. Det tetnet seg litt til etterhvert, men det ble aldri virkelig spenning i kampen og mot slutten ble det rene parademarsjen for UCH som vant komfortabelt 19-11

Referat 2001.02.22

Oppmøte: Alex, Dag, Gunnar, Henrik, Jan, Jan Cato, Marius og Pål. Rune var opptatt med jobbing. Henrik steppet inn. Marius var tilbake fra et kort skadeavbrekk.

Lagene:

FK Austria Wien : Alex, Gunnar, Henrik og Jan Cato

SK Rapid Wien: Dag, Jan, Marius og Pål

For å unngå at noen lag fikk hjemmefordel ble kampen spilt på Arnold Schwarzenegger Stadium

Kampen åpnet praktisk talt med at Jan tråkket over og Rapid måtte dermed klare seg med kun tre spillere. Det så stygt ut men lagmoralen var imponerende høy og Pål og Marius scoret trutt og jevnt. Austria klarte ikke å utnytte sitt overtall, men ble på ingen måte utspilt. Rapid tok ledelsen tidlig og ga den aldri i fra seg, selv om det så stygt ut på slutten da kreftene begynte å ta slutt. Austria nærmet seg faretruende bakfra, men da fløyta gikk var stillingen 12-11 i favør Rapid.

Referat 2001.03.01

Oppmøte: Alex, Dag, Gunnar, Jan Cato, Marius, Ole, Pål og Rune. Jan var ute med skade. Ole steppet inn.

Lagene:

FFC Atlantis: Dag, Gunnar, Jan Cato og Marius

FC Jokerit: Alex, Ole, Pål og Rune

For å unngå at noen lag fikk hjemmefordel ble kampen spilt på Suurhalli Stadion, hjemmebanen til FC Lahti.

Det virker som ordningen med å spille på nøytral bane er en suksess. Det ble nemlig et nytt tett og jevnt oppgjør som jo lokalderbyer skal være. Alle åtte virket dessuten merkelig utholdende, uvisst av hvilken grunn. Pål kom litt sent grunnet utenomsportslige forhold, men han kom godt og scoret med sitt første spark på ballen. Kampen var preget av høyt tempo og voldsom intensitet, noe som må ta noe av skylda for manglende finspill og en del merkelige situasjoner som resulterte i scoringer. Noen selvmål ble det også. Atlantis lå stort sett i føringen, men Jokerit lå aldri langt bak og det ble aldri kjedelig. Ved full tid sto det 18-17 i favør Atlantis.

Det var en gledelig utvikling på den medisinske fronten også. Ingen alvorlige skader ble innrapportert. All ære til den medisinske ekspertisen, representert ved Gunnar Berglund m.d.

Referat 2001.03.08

Oppmøte: Aleksandra, Dagny, Gunda, Janne Cathrine, Mari, Paula, June og Simone. Janne var ute med skade. Simone steppet inn på kort varsel.

Lagene:

FK Athene Moss: Aleksandra, Dagny, Mari og Paula

Kolbotten IL: Gunda, Janne Cathrine, June og Simone

For å unngå at noen lag fikk hjemmefordel ble kampen spilt på Føyka Stadion, hjemmebanen til Asker SK.

Kolbotten åpnet overbevisende og det så en stund ut til at kampen skulle bli en ren parademarsj. På stillingen 5-0 våknet imidlertid Athene og brakte ny spenning i kampen. Paula hadde for anledningen lånt bort gullskoene til Mari. Det ble en tett spilt kamp og en del clincher kvinne mot kvinne. Mot slutten ebbet kreftene ut for Athene og Kolbotten vant 15-12.

Referat 2001.03.15

Oppmøte: Alex, Dag, Gunnar, Henrik, Jan Cato, Marius, Pål og Rune. Jan var ute med skade. Henrik steppet inn.

Lagene:

NOTTS COUNTY: Dag, Gunnar, Jan Cato og Pål

NOTTINGHAM FOREST: Alex, Henrik, Marius og Rune

Kampen gikk på Goodison Park

Dette var et lokalderby slik lokalderbyer skal være: tett, jevnt, spennende og med tidvis høy temperatur. Det tok lang tid før den første nettkjenningen kom. Den var det Forest som sto for. Etter dette tok Notts County over kampen og gikk opp i en ledelse på flere mål. Forest ga aldri opp og kjempet seg inn i kampen igjen anført av en storscorende Marius. Han scoret på noen helt umulige situasjoner (og bommet ved den mest opplagte målsjansen). Forest gikk endatil opp i ledelsen når kampen nærmet seg slutten og det kunne virke som de skulle hale seieren i land. Dette var noe Gunnar ikke ville finne seg i og med en vilje man skal lete lenge etter førte han Notts County fram til utligning 9-9, som ble sluttresultatet.

Ellers må det bemerkes at stadionuret på Goodison Park var i såpass skrøpelig forfatning at kampen ble avsluttet før tiden.

Referat 2001.03.22

Oppmøte: Dag, Gunnar, Jan, Jan Cato, Jørgen, Marius, Pål og Rune. Alex var i Kongsberg. Jørgen steppet inn.

Lagene:

BIRMINGHAM LOGO BIRMINGHAM CITY FC : Dag, Jan, Jan Cato og Jørgen

WBA LOGOWEST BROMICH ALBION FC: Gunnar, Marius, Pål og Rune

Kampen gikk på Vicarage Road

Kampen begynte med at Pål fortalte at han skal bli far! Gratulerer.

Dette var et nytt tett og jevnt oppgjør. WBA åpnet best og gikk raskt i ledelsen. De virket overbevisende gode med en teknisk brilliant Marius i front. På stillingen 1-5 våknet Birmingham og ved hjelp av disiplinert forsvarsarbeid og en scoringskåt Jan Cato hentet de opp WBA 's ledelse. Herfra fulgte lagene hverandre og begge lagene vartet opp med flott spill. Sju minutter før full tid måtte Jan Cato ut med skade. Stillingen var da 12-10 i favør WBA. Birmingham bet tennene sammen, fast bestemt på at de skulle vinne kampen på tross av dette og klarte å redusere til 12-11, men WBA var det sterkeste laget og vant til slutt 14-11. Marius ble dagens lirare med hele 9 scoringer.

Referat 2001.03.29

Oppmøte: Alex, Dag, Gunnar, Gunnar B, Jan, Jan Cato, Marius og Rune. Pål var syk.

Gymsalen på Hersleb skole var stengt. Det ble derfor arrangert Quiz-kveld. Quizgruppa v/ Dag og Gunnar var Quizledere.

Lagene:

SENTRALLINJEN BALLKLUBB:(SB) Alex og Jan

GET BUSY & JAZZY G: (GB) Gunnar B og Jan Cato

MR. QUIZMASTERS: (MQ) Marius og Rune

1. omgang:

SB åpnet best. Etter to spørsmål sto de med full pott, mens GB og MQ hadde null poeng. GB fikk inn et poeng på spørsmål 4 og MQ fikk sitt første poeng på spørsmål 6. Halveis i første omgang hadde SB plukket poeng innen ski, fotball, film geografi og literatur og sto med seks poeng. GB hadde vist kunnskaper innen literatur og geografi og sto med tre poeng. MQ hadde to poeng, som de plukket med seg fra film og historie. Midten av første omgang var en god periode for GB. De hadde fire riktige svar på rad og halte innpå SB. Ved omgangens slutt hadde SB 9 poeng, GB 8 og MQ 4 poeng. På seks spørsmål svarte alle lag feil, mens spørsmål 18 var det eneste alle klarte.

Stillingen etter første omgang:

SB: 9

GB : 8

MQ: 4

2. omgang:

SB åpnet også denne omgangen best med riktig svar på alle de fem første spørsmålene. MQ var ikke stort dårligere med fire av fem riktige, mens GB hadde bare tre av fem. Halveis i andre omgang hadde SB fått sju poeng og var oppe i 16 poeng totalt. GB klarte fem og var oppe i 13 totalt. MQ sto med fire i andre omgang og 8 totalt. I andre halvdel åpnet GB imponerende med fem strake og tok på ny innpå SB. Da det var tre spørsmål igjen hadde GB og SB plukket 11 poeng hver og GB lå dermed et fattig poeng bak SB totalt. I denne fasen av Quiz'en var det dessuten MQ som plukket flest poeng. Avgjørelsen falt da SB var de alene om å klare spørsmålet om Bronselaget og i tillegg viste fram ferdigheter om musikk. Selv om MQ var de eneste som klarte Hoppuka-spørsmålet plukket de bare ni poeng i andre omgang og endte på 13 poeng totalt. GB fikk tolv poeng i andre omgang og endte dermed på 20 totalt. SB tronet alene på toppen med tretten poeng i annen omgang og 22 totalt. SB var dermed mestere i FFC's første Quiz i historien! Tre spørsmål i annen omgang var det ingen som svarte riktig på, totalt ni. Seks spørsmål ble riktig besvart av alle, totalt sju.

Stillingen etter annen omgang:

SB: 22

GB: 20

MQ: 13

Bar-regningen var på to og et halvt tusen.

Referat 2001.04.05

Oppmøte: Alex, Gunnar, Jan Cato, Marius, Rune og Kjetil. Dag var i Bergen, Jan var på aksjefylla og Pål var syk.

Lagene:

BOCA JUNIORS: Gunnar, Rune og Kjetil

RIVER PLATE: Alex, Jan Cato og Marius

Kampen gikk på den mektige hjemmebanen til River Plate

1. omgang:

Boca åpnet best og gikk opp i en 3-0 ledelse. Leiespilleren Kjetil (blandingsrase nordlending / dramenser) viste store takter med hat-trick. Jan Cato svarte og scorte fem mål på rad, uten spesielt stor spilleglede. Første omgang ebbet ut med en 10-5 ledelse til River Plate.

2. omgang

I denne omgangen var det bare et lag på banen. Boca viste stor fotball med mye lekkert spill. Det rant inn mål hos River Plate i strie strømmer. Kjetil scoret tidenes mål i FFCs historie, en knallvolley fra midtbanen. Bak resultatet må det sies at Jan Cato var småskadet og lignet på John Barnes på sine eldre dager, med en arbeidsradius på ca. 1 meter. Dette hemmet River Plate betraktelig. Boca vant en overbevisende 19-11 seier.

Referat 2001.04.19

Oppmøte: Alex, Dag, Gunnar, Jan, Jan Cato, Marius, Pål og Rune.

Lagene:

FC BARCELONA: Dag, Marius, Pål og Rune

RCD ESPANYOL: Alex, Gunnar, Jan og Jan Cato

Kampen ble spilt på nøytral bane i Madrid, nærmere bestemt Vicente Calderon

Espanyol åpnet best og gikk rett opp i en 3-0 ledelse, men ikke lenge etterpå hadde Barca klart å utligne. Dette var et mønster som gjentok seg flere ganger: Espanyol gikk opp i en to-tre måls ledelse og Barca hentet den opp igjen. Barca klarte aldri å gå opp i ledelsen, selv om Rune satt inn en real dundrer av et skudd rett i kassa. Hvis noen hadde prøvd å stille seg i veien for det skuddet hadde de antagelig dødd på Eder-manèr. Lagene fulgte hverandre på denne måten helt til stillingen var 12-12. Da begynte man å se tegn til at det psykiske presset av å måtte hente opp igjen en ledelse gang på gang begynte å ta på for Barca . Dette hadde Espanyol ferdigheter nok til å utnytte og benyttet muligheten til å rykke ifra, mens Barca maktesløse måtte se seieren glippe ifra seg. Ved kampslutt var stillingen 17-13 til Espanyol. Vi gratulerer Alex med sin første seier siden internettsatsningen kom i gang!

Referat 2001.04.26

Lagene:

REAL BETIS BALOMPIÈ S.A.D: Gunnar, Jan, Pål og Rune

SEVILLA F.C.: Alex, Dag, Jan Cato og Marius

Kampen ble spilt på nøytral bane i Sevilla, på banen La Cartoja

Sevilla begynte best og gikk raskt opp i en 2-0 ledelse (begge scoringer var ved Dag!). Betis hentet fort opp ledelsen og sørget for at dette ble en real klassiker av et oppgjør. Det var mye godt spill, pene mål, høyt tempo, stor intensitet og tett og jevnt. Selv om det var jevnt hele tiden, klarte Betis aldri å gå opp i ledelsen. De hentet stadig opp en to- tre måls ledelse, men maktet aldri å komme i føringen. Dag var i storslag og vartet opp med hele fire mål. Det er ikke hverdagskost der i gården. Det ene målet var et realt praktmål som vil gå inn i historiebøkene. De stadige opphentingene kostet for Betis og på stillingen 11-9 til Sevilla kunne det virke som om Sevilla skulle feste grepet og rykke i fra for godt. B var midlertid ikke slått og scoret først et mål for deretter varte opp med et langskudd som Jan hoppet smart over, slik at ballen satt i nota. Håpet var tent hos Betis og Sevilla virket usikre: Skulle seieren glippe? På dette punktet viste barbererne karakterstyrke. De nektet å gi opp, tok ledelsen igjen og nektet å gi den fra seg. Jan Cato fikk en skade få minutter før slutt, men det endret ikke styrkeforholdene lagene imellom. I siste minutt ble også Pål skadet. Sluttresultatet ble 15-13 til Sevilla.

Referat 2001.05.03

Lagene:

TENNIS BORUSSIA BERLIN: Alex, Jan, Jan Cato og Marius

FC UNION BERLIN: Dag, Gunnar, Pål og Rune

Kampen ble spilt på Olympiastadion i Berlin.

Det var TeBe som åpnet best. Marius hadde en utmerket heading som gikk i en flott bue over en utmanøvrert Gunnar. TeBe var det klart beste laget i åpningsminuttene, men så våknet Union. Det så ut som Pål hadde funnet fram gullskoene sine igjen og Gunnar "Gribben" virket lysten på å sette ny scoringsrekord. Kampen var preget av godt spill fra begge lag og stemningen på Olympiastadion var høy. Den gode perioden til Union varte til de gikk opp i en 7-6 ledelse. Da skjønte TeBe alvoret. De utnyttet den falske trygghetsfølelsen som hadde spredd seg i Union-laget og gikk raskt opp i en tremåls ledelse. TeBe spilte disiplinert i forsvar og vartet opp med humørrikt og godt angrepsspill. Dette, kombinert med fullstendig måltørke og en tilsynelatende uvilje mot å redde skudd hos Unions spillere, førte til at TeBe rykket kraftig ifra og at humøret dalte hos Union. TeBe vant til slutt en overbevisende seier 20-10! Det var mange flotte mål, for mange til å trekke fram hvert enkelt. Jan sto for en hel rekke av dem. Han hadde en stor dag. Dag hadde gjort bommerten med å varme opp før kampen og slet med krampetendenser i begge bein.

Referat 2001.05.10

Oppmøte: Dag, Gunnar, Jan, Jan Cato, Marius, Pål og Rune. Alex var ute med skade.

Lagene:

QUEENS PARK RANGERS F.C: Dag, Gunnar, Marius og Pål

WIMBLEDON F.C.: Jan, Jan Cato og Rune

Kampen blir spilt på nøytral bane i London, nærmere bestemt White Hart Lane

QPR åpnet best og leket seg med Wimbledons forsvar. Det gikk ikke lang tid før QPR ledet 5-1. Derfra og ut ble det jevnere. Stemningen på banen antydet ikke akkurat noen fusjon mellom klubbene. Det var en smule ampert. Omtrent midtveis i kampen kom Jan alene foran mål og kunne sette ballen rolig i mål. Da kom en noe overivrig Gunnar bakfra og klipte han ned. En hårreisende tackling og vel den styggeste i FFCs historie. Alle var enig i at det ble dømt mål på denne situasjonen. Kampen ble også preget av uvanlig mange hands og et par skudd mot familiejuvelene. Det var tett og jevnt mot slutten, men QPR hele tiden litt foran Wimbledons. Wimbledons begynte å merke kjøret mot slutten. Det tar på med en såpass slunken stall. Konsentrasjonen bakover var ikke alltid på topp og QPR var giftig frampå så snart anledningen bød seg. Et par raske mål mot slutten avgjorde kampen og QPR vant 13-11.