Nyhetsarkivet - 2008

Nyheter
Medlemmer
Referat
Statistikk
Gjestebok
Debatt
Galleri
Reiseliv
Historikk
FFC shop
Junior
Mimrehjørnet
Helsehjørnet
Musikk
Sekta
Quiz
Kontakt oss
Linker


Her finner du Fotballgruppa FCs nyhetssaker for 2008
Andre år:
Les om:
Slitasje i Gribbeleiren (20.10.2008)
Fjorårsesongen endte ikke godt for Gribben. Helt uten trofeer var han nødt til å gjøre noe. Nå har ryktene begynt å svirre om han i løpet av sommeren engasjerte Tom Nordlie for å sikre seg denne sesongs pokal for årets spiller. Grepet ga resultater. Gribben har startet sesongen sterkt med fire seire på rad. En lignende sterk åpning har man ikke sett siden Oberstens sensasjonelle start våren 2001. Nå virker det som de sedvanlige slitasjeproblemene med Tom Nordlie har begynt å melde seg.

Det var i høstferien det skar seg. Gribben hvilte på laurbærene og det skal vistnok utviklet seg til det reneste sirkus på hjemmebane. Det ble alt for mye oppmerksomhet rundt kona og Sigurd og deres elleville shoppingturer og for lite fokus på det sportslige. Tom hisset seg opp og nå er konfliktene på et toppnivå. Det har fått tydelige konsekvenser i forhold til prestasjonene på banen. To strake tap er for svakt hvis man skal henge med i toppen. FFC-news sitter på bildemateriale (bildet) som tyder på at Gribben nå vurderer å hente inn Jan Åge Fjørtoft for å dempe konfliktnivået.


Desperate tider krever desperate grep, men det spørs om ikke dette blir vel desperat for Gribben.
Asia-turnéen står for døren (05.09.2008)
Etter en solid Afrika-tur forrige sesong, er det nå Asia som står for tur i FFC derrbyprosjekt. Det er et stort kontinent, men er kanskje ikke først og fremst kjent som et fotballkontinent. Det er kanskje også grunnen til at det bare er 13 land i Asia som foreløpig har fått besøk av FFC (og da regner vi med Kasakhstan og Israel som er medlem av UEFA) - fram til nå.

Gribben har brukt sommeren til å kartlegge Asias toppklubber og finne ut hvilke land som kan varte opp med to topplag i en og samme by. Resultatet blir en av FFCs mest spennende turnéer til nå.

- Vi starter på den Arabiske halvøy og midtøsten før vi drar østover mot kommende fotballstorheter som Uzbekistan, Nepal og Brunei, sier Gribben i en kommentar. "Jeg gleder meg spesielt til kampen i Jerusalem, mellom et palestinsk og israelsk lag, det tror jeg kan bli en rysare"

Kartet (bildet) viser reiseruta. Svarte streker og rød prikker er deler av ruta som tilbakelagt. Siste stopp var De forente arabiske emirater.Følg de røde strekene til svarte prikker videre. Vi starter i Oman. Siste stopp på ruta er Shanghai og Kina.


Israel, Japan, Saudi Arabia, ...., Brunei, Macau og Kina - totalt 32 land når vi er ferdig

Rykter før sesongstart (15.08.2008)
Sommeren er på hell og alle gleder seg til sesongstart i Fotballgruppa. For sulteforede fans kan vi korte ventetiden med å fortelle hvilke rykter som svirrer i FFC-miljøet.

Legen er jo som kjent en driftig kar med mange jern i ilden. Denne sommeren har han endelig realisert en livslang drøm. Legen har startet danseskole for unge gutter. Hovedfokuset på skolen er Michael Jacksons liv og lære. På bildet ser vi han vise Moonwalk for en av de unge håpefulle.

Obersten har alltid vært Fotballgruppas ubestridte leder. I sommer har han vært på lederkurs for å få den formelle kompetansen i orden. Obbe fikk selv velge kurs, og da valgte han å følge Bondevik-skolen. Vår tidligere statsminister har alltid vært Oberstens forbilde. Hvilke følger dette vil få for FFC er usikkert, men det snakkes om et samarbeid med den norske kirke. Kanskje ikke tilfeldig at Obbe og hans kjære Stina skal gifte seg til sommeren og at Bondevik skal vie dem.

Klossen. Her er det gode nyheter å melde. Han er på bedringens vei. Han dumpet endelig Hilde med krykka, og har flyttet inn med en flott jente. Hun er visstnok lege ved Sunnaas sykehus og de traff hverandre da Klossen var på rehablitering. Hun så tidlig at skulle hun få Klossen på beina igjen så måtte Krykke-Hilde fjernes. Ellers spilte Klossen visstnok svært godt for Mathare Utd i Norway Cup i år, så kanskje er han en outsider til årets spiller i FFC.

Gurkan har hvilt på laurbærene i sommer, bokstavlig talt faktisk. Han har tilbringt det meste av sommeren på hytta til Finn Schjøll. Hva de har bedrevet vil undertegnede helst ikke vite, men de har visst blitt observert løpende over en blomstereng, nakne selvfølgelig, kun iført en blomsterkrans på hodet.


Legen og Obersten har oppfylt drømmene sine, mens Klossen har ikke gitt opp håpet han heller.

Fred er visstnok på flyttefot. Han har gått tilbake til røttene og blitt reineier på vidda. Han har kjøpt 370 reinsdyr som han jager rundt på vidda. "Jeg føler endelig at jeg er fri. Alt for lenge har jeg gått rundt og latet som jeg er sørlending. Endelig er jeg tilbake på vidda" sier den tidligere håndballspilleren til FFC-redaksjonen.

Der Bomber og Loffen har hengt mye sammen med Sektmedlem P3 i sommer. Grunnen til dette er visstnok at de sammen dyrker sin nye hobby. Rollespill har lenge vært Der Bombers store lidenskap, og nå har han endelig fått noen å spille/leke med. Sammen har de tilbringt sommeren i skogen og lekt hobbitter. De sliter litt med hodeplaggene, men hjelmene var noe moren til P3 insisterte på at de måtte ha på seg. Hun var også med guttene og lekte i skogen (ser henne i bakgrunnen på P3 bildet). Uansett så vil dette helt sikkert slå heldig ut for Der Bomber i årets sesong. Endelig fikk han dyrket hobbyen sin skikkelig. Legg merke til som han koser seg på bildet.


Her er gutta som har kost seg i sommer, ingen tvil om det

Gamle-Bruun har i all hemmelighet giftet seg i løpet av sommeren, eller rettere sagt inngått partnerskap. Partneren heter Tung Pung, og er en fyrrig liten kar fra Thailand. Pung har flyttet inn hos Gamle-Bruun og familien.

Gribben har i sommer jobbet aktivt for etablere Våggå-festivalen. Han ble sist sett på Øya-festivalen iført allværsjakke og komfortable joggesko mens han noterte flittig på en blokk. Han har visstnok også kjøpt seg et lite småbruk.

Oksen er en mann få har sett på lang tid. Han var borte under fjorårets sesong og i sommer har han kun oppholdt seg på et hvilehjem i indre Østfold. Barnebarna har visst vært innom på besøk.

Prokken har fått ny jobb. Han er kapellmester i orkesteret som spiller på programmet "Allsang på Grensen". Jobben fikk han gjennom sin beste venn Tommy Steine.


Gribben øver på yoga på Våggå (sjekk Basse i bakgrunnen), Prokken i dårlig selskap, mens Oksen pusler med sitt.

Littj-Fattern har i slitt med sykdom i sommer. Doc Berglund kunne bekrefte at Littj-Fattern hadde blitt rammet av hare-pest. Han ble visstnok smittet da han var med Tung Pung og Gamle-Bruun på Gressholmen. Hva de skulle der vites ikke, men de ble observert uten klær.

FFCs reiserute i verden (04.08.2008)

Start i Russland, følg linjen mot Skotland, Kypros osv, til du kommer til Senegal, Sveits og Østerrike. Verre er det ikke

Sesongen 2007-2008 har brakte FFC land og strand rundt i verden. Kartet over Afrika-turnéen i våres var en stor suksess og rett før vi tar fatt på en ny sesong kan nå kartavdelingen i FFC bringe den komplette resiseruta over den ganske klode.

Som det framgår av kartet (bildet) har reiseaktiviteten vært stor, kanskje spesielt i Europa. Ikke overraksende vil noen kanskje si. Derrby-prosjektet var tross alt opprinnelig et samarbeidsprosjekt med UEFA og Ravnen er jo æresmedlem. Hittil har FFC vært på besøk i 51 UEFA-land (samtlige), 27 land i Afrika, 11 land i Sør-Amerika (samtlige CONMEBOL-land pluss Surinam), 10 land i Nord- og Mellom-Amerika, 13 land i Asia og Australia og New Zealand.

- Planene for denne sesongen er klare. FFC har mye ugjort i Asia. Vi ser også muligheter i Mellom-Amerika. Det er viktig å ikke sakke farten nå, men holde tempoet oppe, sier Derrby-ansvarlig Gribben i en kommentar.

- Samtidig er det viktig å tenke på at det kan dukke opp nye land når som helst. Kosovo, Somaliland, Sør-Sudan, Tibet, Zansibar, ja til og med Occitania!. Her blir det nok å henge fingrene i.

"Dette var moro!" heter det i en noe upassende melding fra FFCs fødseldagsansvarlige Littj-Fattern. Sekta på sin side er dypt skeptiske og anklager Gribben og "hans muntre kumpaner", som de kaller det, for grovt underslag og flottenfeieri.

Oksen stor i moteverdenen (01.06.2008)
Det er lenge siden man har hørt noe fra Oksen på fotballbanen, men tro ikke at han ligger på latsiden av den grunn. De fleste husker sikkert at han har gjort seg bemerket i moteverdenen med strikkemoter. Nå gjør han seg bemerket igjen

Denne gangen er det et omfattende konsept som lanseres med Oksen i spissen. Det spesielle med butikken som åpnes i Oslo sentrum er at det skal være en kombinasjon av Selskap og skjoler. For å virkelig utnytte markedspotensiale av Oksens ansikt er det i tillegg besluttet at alle utstillingsdukkene skal bære Oksens ansikt.

Oksen selv er strålende fornøyd med opplegget. - Dette tror jeg kommer til å bli knall. Alle liker selskap og i selskap må man jo gå med skjole. Muligheter for synergieffekter er åpenbare!

Hvis butikken i Oslo går så bra som det Oksen håper på, er det muligheter for at konseptet flytter utenlands. - Jeg har noen bekjente i Polen som har lyktes godt med et kebabkonsept. Hvis det tar av i Oslo, så åpner vi nok et par-tre butikker i Polen også.

Dette konseptet kan umulig mislykkes
Jubileumsforberedelsene er i gang (14.05.2008)
Sesongen 2007-2008 synger på siste verset, ja den er kanskje til og med over på det nest siste refrenget. Spenningen om poengligaen er over. Årets store spiller har vært Gurkan som har vært utilnærmelig. Det er masser av andre ting som kan avgjøres i sesongens siste kamp i Salzburg, men noen FFC-tilhengere har allerede vent blikket mot neste år.

Februar 2009 runder FFC nemlig 10 år. Detaljene rundt oppstarten er ikke kjent, siden den første tiden var preget av de glade amatører. Referatene ble blant annet skrevet på pølsepapir og sendt rundt i brune internkonvolutter. Elektroniske referater kom ikke til synet før 18. februar 2001, men da hadde altså klubben allerede eksistert i et snaut år.

Foran 10-årsjubileumet kommende februar er interessen rundt FFC på bristepunktet. Nylig har det kommet FFC-news for øret at i nabolandet i øst, Sverige altså, er den nye store trenden å skaffe seg FFC-nummerskilt. For ikke lenge siden kunne årvåkne trafikanter i morgenrushet til Skøyen se en av de heldige (bildet) få som har lyktes å skaffe seg et av de ettertraktede skiltene.


Nei de svenskene! Jommen er de ivrige!

Oppmerksomme lesere ser kanskje at tallene etter de tre kjente bokstavene referer til 27. februar (amerikansk skrivemåte). Kanskje den heldige svensken har skutt gullfuglen og truffet på den nøyaktige datoen for 10-årsjubileumet? Kalenderansvarlig Prokken kan avkrefte: "Mine beregninger viser at 27. februar 2000 falt på en søndag og på en fredag i 2009, må huske på skuddåret vettu!"

Jaja. Samme kan det være. Det er moro lell.
Gamlekula holder seg i form (28.04.2008)
I forbindelse med FFC-oppgjøret i Guinea-Bissau 17. april i år måtte en gammel pensjonist hentes fram igjen. Der Bomber hadde nemlig satt seg på feil fly. Det er jo så lett å blande Bissau med London.

Ille var det at FFC måtte klare seg uten Der Bomber på banen, spesielt for Benfica som gikk på en kjempesmell. Værre var det at Der Bomber hadde med seg ballen i bagasjen til London. Nå var gode råd dyre og klubbkassa var heller skrapa etter intens reisevirksomhet denne sesongen. Heldigvis hadde Gribben ant uråd i forkant og dratt med seg selveste Gamlekula.

Mange var bekymret for formen til Gamlekula. Den har jo vært pensjonert i lengre tid nå og det var flere som mumlet i skjegget om at formen ikke ville holde på dette nivået. Mumlingen måtte de bite i seg for Gamlekulas form var mer enn god nok. Nå kan FFC-news avsløre hvordan Gamlekula holder seg i form.

Gamlekula holder til hjemme hos Gribben og der er det ikke lett å ligge på latsida. Gribbens sønn Sigurd er ikke bare seierens vokter, som navnet hans betyr, men også Gamlekulas vokter, bestevenn, trener og motivator. Bildet viser de to aktive krabatene i friskt slag. "Før Sigurd kom følte jeg slapp og uten piff. Med Sigurd som kamerat er den gamle spretten tilbake og jeg er klar til dyst for FFC hvis de skulle trenge meg igjen. Alltid morsomt å stille opp for gamle kolleger", sier Gamlekula i en kommentar.


Gamlekula og Sigurd i godt slag
Afrika-turnéens siste etappe (17.04.2008)
I 19 kamper på rad har FFC oppholdt seg på Afrikas kontinent. Nå går ferden på mot slutten. Helt siden kampen mellom CAPS United og Dynamos i Harare 8. november 2007 har FFCs derbyprosjekt helt og holdent konsentrert seg om Afrika. Hele 19 oppgjør har vi bak oss i 18 ulike land (to turer til Zimbabwe). Neste uke er det slutt med Afrika-turer for denne gangen. Den 20 kampen i Dakar, Senegal markerer avslutningen på Afrika-turnéen.

I tillegg til de 19 landene som har fått besøk på denne turen kommer det 8 land som vi har besøkt tidligere. Kartet (bildet) viser reiseruten. Vi startet i Sør-Afrika i september 2002. Det tok over tre år før vi stoppet i Angola. Så fulgte Kenya, Algerie, Egypt, Libya og Marokko i oktober 2007, før vi altså tok fatt på turnéen i nobember.

Det vil fortsatt være 27 afrikanske land vi ikke har besøkt, spesielt er det en del land som mangler i sentralafrika. Likevel er vi nødt til å avslutte vårt nære Afrika-bekjentskap for denne gang.

Nå er det tid for å varme opp til sommerens Europa-mesterskap i Sveits og Østerrike.


Reiseruta for FFCs Afrika-reiser.
Driftige Obbe gir ut cd! (04.03.2008)
Obersten overrasker stadig med nye bedrifter. Ikke før han har tatt opp den medisinske kampen om FFC med Legen og jaget Legen til Polen for å drive det stort innen kebabindustrien, så overrasker han igjen. Denne gangen er Espen Lind, Kurt Nilsen, Michael Jackson og deres likemenn som møter hard konkurranse fra Obersten. Obersten gir ut en cd-plate med skikkelig heftig dansemusikk.

– Plata passer for alle. Fra de som liker Bryan Adams og Bruce Springsteen, til de som helst vil ha musikk man kan danse til, sånn som Crazy Frog og den slags, sier en tydelig oppspilt Oberst til FFC-news. - Jeg tror den kan slå skikkelig an i fotballmiljøet også. Jan Gunnar Solli har spilt den på byen i Bergen noen helger allerede og stemningen sto i taket, fortsetter han. Han kan ikke bekrefte ryktene, men smiler lurt når vi spør om det er sant om Solli har planer om å ta turen til Togo på torsdag for å live opp stemningen i garderoben før kampen.

Plata skal være proppfull av selvkomponerte hits. - Det er litt som debuten til 2Unlimited. Får du ikke dansefot av denne, så er du rytmedøv.

Obersten har så mange baller i lufta om dagen at han ikke kan gjøre rede for om plata heter "Dance 2 the beat" eller "Dance the beat 2". - Det har ikkeno å si, det viktigste er at det svinger!


Den Obersten, den obersten - hva blir det neste han finner på?
Legekontorene flytter! (12.02.2008)
Legen har tatt med seg staben sin til nye og større lokaler. Nærmere bestemt i Manglerudveien 52. Bedriften hans har vist seg å gå så bra at han nå også får tid til å dyrke sine to største lidenskaper – bordtennis og drink-mixing. Legen har innredet stua med et stort bord fra Stiga. Dette har han satt opp mot veggen og klasker løs til det blir mørkt ute. Gjerne med mange baller samtidig.

– Jeg begynner å bli ganske god nå. Trener sju timer daglig. Og drekker etterpå.

For Legen har også innredet kjelleren som en skikkelig tøff bar. Og der er det alle rettigheter, for å si det på den måten. Her kaster han elegant flasker i været som gode, gamle Tom Cruise gjorde i sin tid.

– Det har vært viktig for meg å komme nærmest mulig en bordtennisklubb, og Fokus BTK holder jo til på Høyenhall skole, så det skulle være heller greit. Jeg kan forresten anbefale alle å melde seg inn. Gå inn på http://www.fokusbtk.no/ for å sjekke detaljer. Gutta har tatt godt imot meg og jeg har til og med skaffet oss en sponsor!

Da er det bare å gratulere Legen med et avansementet på etableringstabellen. Og med ny hjerne, så klabert.

Legen i flott slag med den ene av hans to store lidenskaper - alt i nye lokaler!
Legen satser på polsk kebab (23.01.2008)
Alle vet at Legen i alle år har sverget til pizza og cola i sine kostholdstips til FFC. Nå virker det som om han har utvidet begrepet over kjernesunn mat. Legen har nemlig satset tungt i kebabkiosker i Krakow.

Foreløpig har han bare åpnet to filialer, men flere er på vei. Planen er visstnok en hel kjede over det ganske polske land. Hvem vet, kanskje han satser i andre land også, for eksempel Østerrike-Ungarn?

FFC-news kan her bringe bilder av Legen på inspeksjonsrunde i Krakow, og på tross av visse innkjøringsproblemer er Legen strålende fornøyd med opplegget. Det skulle ikke forundre oss om de mer skadeutsatte spillerne i FFC blir sendt på helsekebabtur til Krakow om ikke så alt for lenge.

Den eneste som kanskje er mer fornøyd enn Legen med den siste utviklingen er kebabelsker Der Bomber. Han slo følge med Legen til Krakow og ble observert skrålende rundt i Krakows gater mens hans stoppet forbipasserende og fristet med godsaker. "Jag bjuder! Jag bjuder!" utropte han begeistret.

Litt trøbbel i oppstarten, men dette fikser nok Legen greit.

Er du lysten på mer? Gamle godsaker finner du her