Nyhetsarkivet - 2007

Nyheter
Medlemmer
Referat
Statistikk
Gjestebok
Debatt
Galleri
Reiseliv
Historikk
FFC shop
Junior
Mimrehjørnet
Helsehjørnet
Musikk
Sekta
Quiz
Kontakt oss
Linker


Her finner du Fotballgruppa FCs nyhetssaker for 2007
Andre år:
Les om:
FFC-news retter (05.10.2007)
FFC-news meldte den 18. september om Oksens alter ego som skummel superhelt. Nå viser det seg om at denne nyheten må modifiseres.

Bakgrunnen for nyheten var et gammelt tegneserieblad fra FFCs arkiver som var basert på Oksens hemmelige liv. Et raskt blikk på forsiden syntes å tyde på at hovedinnholdet i tegnseriebladet var at Oksen rett og slett var en ondsinnet vampyr, blottet for menneskelige følelser. Nøyere undersøkelser har vist noe annet. FFCs arkiv har i lengre tid vært uoversiktlig og rotete før Prokken tok tak og ryddet. Rotet ga blant annet utslag i en brett på det aktuelle tegneseriebladet.

Ved å bruke nye utbrettingsteknikken som Prokken har snappet opp i sin lange arkivkarriere, er nå hele tegneserieforsiden tilgjengelig for allment skue og gir oss ny innsikt i Oksens hemmelige liv:

Oksen jobber slettes ikke som superhelt på si, men snarere som distre kommunevalgforsker! Bildet taler for seg.

Det var altså dette som var Oksens alter ego.
Oksens alter ego (18.09.2007)
Det har gått mye rykter rundt omkring i det siste om de manglende sedvanlige ryktene før sesongstart. Er det noen rykter som er for store? Har FFC-nyhetene blitt for slappe? Har de noe å skjule? Bortsett fra det siste spørsmålet, som ble stilt av Sekta, har ryktene hatt noe for seg. Det har vært for slapt på nyhetssidene i det siste, men det er ikke fordi det er mangel på rykter.

FFC-nyhetene har fått nyss i at FFC-stjernen Oksen muligens har et alter ego. Oksens privatliv har lenge vært ukjent for alle i og rundt FFC-miljøet. Kanskje han egentlig er gardbruker i indre Østfold? Kanskje han er en eksentrisk valgforsker med et noe frynsete rykte? Ingen har visst noe som helst. Nå svirrer ryktene om at Oksens alter ego har begynt å ta over hele Oksen. Dette er muligens grunnen til at Oksen har vært en sjelden kar å se i FFC-sammenheng i det siste?

Nå har det dukket opp tegn på hva Oksen bedriver tiden med når han ikke er på fotballbanen. Ved rydding av FFCs tegneseriearkiv, fant Prokken, som hadde sommerjobb i de fleste arkiver denne sommeren, en tegneserie fra det Herrens år 1993. Bladet var lite kjent, som nok kan være grunnen til at dette til nå har vært ukjent for de fleste. Bevisene er imidlertid sikre. Tegneserien som er basert på Oksens privatliv, viser at Oksen jobber som skummel superhelt på si. Det forklarer det meste, spesielt Oksens uforklarlige skader og store smerter. Bildet taler for seg.

Oksens alter ego avslørt til slutt
Den polske kattungen (15.09.2007)
For å trene seg opp til det nivået som kreves for en plass mellom stengene i FFC Junior-troppen, har Sara den siste tiden vært utleid til Legia Warszawa. Hun har vært svært delaktig i at Warszawalaget står med null baklengsmål hittil denne sesongen, og har også bidratt sterkt til å øke publikumstallet på lagets kamper, og interessen for den polske Orange Ekstraklasa-ligaen i det hele tatt. Det er tross alt ikke hverdagskost at en fire måneder gammel jente holder nullen i seks kamper på rad på et A-lag i øverste divisjon i en europeisk liga.

På bildet ser vi Sara gjøre seg klar til en treningsøkt, mens hun gnager litt på den ene keeperhansken. Til tross for storspill i Polen, ser det ut til at utlånsavtalen nærmer seg slutten, ettersom Legia-drakta til Sara begynner å bli litt for liten, noe som fremkommer av bildet. Dermed er det duket for snarlig hjemkomst, og hovedpersonen selv sier i en kommentar at hun gleder seg til å ta fatt på jobben i FFC, og at hun også ser frem til å prøve fast føde om en måneds tid.


Sara klar for treningsøkt og snart klar for FFC
Hva nå, Vålerenga!?!?!?!?!!!????? (25.07.2007)

Lite vet Petter Myhre om at hans to sannsynlige arvtagere sitter rett til venstre for ham.

Dagbladet kunne på tirsdag 24. juli melde ”Denne mannen (Petter Myhre red anm) klarer ikke mer”. VIF sliter med poenguttelling om dagen og presset på trener Petter Myhre tiltar. Spekulasjonene om ny trener verserer i media og en rekke kanditater lanseres. Sist ut var Stuart Baxter. Den overgangen røyk vistnok fordi saken lakk ut til media.

FFC-news kan med dette slippe bomben om to brennhete kandidater som hittil har sneket seg unna spekulasjonsradaren. De to kanditdatene har fulgt nøye med på VIFs utvikling de siste årene og skal nå i følge sikre kilder være klar til å signere noen veldig lukrative kontrakter.

I tillegg til å ha fulgt VIF ringside i lang tid har de to solid fotballbakgrunn, både på spillersiden, på organisasjonsutvikling og med mediavirksomhet. Observante lesere av Dagbladet kan skimte de to kanditatene i bakgrunnen av bildet (bildet).
Sliter Legen med mangelsykdommer? (22.06.2007)
Det er krisestemning i FFC før ferieavviklingen. Ryktene sprer seg om at Legen sliter med mangelsykdommer. Mange ante uråd da Legen ikke dukket opp på julebord i begynnelsen av juni. For hyggens skyld ble det satt av mang en stund til drittslenging. Klossen var spesielt ivrig og sang den ene nidvisen etter den andre. Østfoldsgutt Gurkan er hakket veikere og stakk av til Chile for å roe nervene.

Men spørsmålet gjenstår: er det sant at Legen har utviklet mangelsykdommer på grunn av et for ensidig kosthold? I så fall spøker det for sommerdietten til alle gutta. FFC-news sitter på skremmende billedbevis (bildet) som tyder på at ryktene medfører riktighet.

Legen selv avviser ryktene på det sterkeste. Den eneste mangelen det er snakk om er at glasset er tomt og at det virker som at en enkel rompetakling eller to ikke er nok til å få frisket opp drinken littegrann. "What's a f**cker gotta do to get a drink around here ?!", heter det i en pressemelding fra Legens legelokaler på Sandaker.

Ja, ja. God sommer gutter.

Mage og flekker til tross - Legen er i fin form.
Oppsummering av sesongen og Klossen-korrigert statistikk (29.05.2007)
Sesongen 2006-2007 er over og det er tid for oppsummering. Sesongens store spiller er uten tvil Klossen, som cruiset gjennom sesongen med over 80 prosents seiersfrekvens, tidens høyeste score!

Etter svikt i sesongavslutningen fra Obersten og Der Bomber kapret Gribben den prestisjetunge Ivrigprisen med 33 spilte kamper, det også tidenes høyeste score.

Klossen har vært så enestående denne sesongen at Statistikkgruppa har forsøkt å korrigere tabellen for påvirkning fra Klossen, i og med at det å komme på lag med Klossen nesten garanterte seier uansett hvor fotballmessig stusselig spilleren var.

En fyldig oppsummering av sesongen er lagt ut på referatsidene. Da gjenstår det bare å ønske god sommer og minne om julebordet den 15. juni.
Gribben har fått en sønn! (22.05.2007)
Klokka fem i dag morges fikk Gribben en sønn!

Nesoddens store sønn Gribben Sønsteby har fått seg en liten sånn. Tidlig om morgenen den 22. mai dukket lille Sigurd opp og alt står bra til med Sigurd og moren. Gribben selv ryktes å være mer skjelven om enn stolt.

I følge kilder som bor nær Oslo-fjorden, runger jubelbrusene fra Nesodden over fjorden fortsatt. Gribbens far Kapteinen er sikkert stolt han også og FFC benytter anledningen til å gratulere den ferske bestefaren så mye.

Gribben selv har så vidt startet med treningen av Sigurd som skal leve ut Gribbens ikke fullt ut oppfylte ambisjoner på fotballbanen. Trening trengs nok for nå begynner det å bli alvorlig med konkurranse på FFCs rekruttlag.

FFC gratulerer på det aller, aller varmeste. "Dette var moro!" heter det i en uttalelse fra Littj-Fattern, FFCs fødseldagsansvarlige.

Gribben jr meldte sin ankomst i dag tidlig.
Der Bombers krig mot Oslo kommune rammer FFC (05.05.2007)

Der Bombers egen by Jan Berner, like ved Carl Berner.

Der Bomber har søkt bystatus for seg selv. Oslo kommune svarer med harde tiltak. FFC får svi.

Torsdag 3. mai dro FFC over nordsjøen til London for å spille derby-klassikeren Charlton vs Crystal Palace. Der Bomber har slitt med strekk i låret i det siste og siden hverken pizza eller cola synes å ha hjulpet, tok Bombern på seg ansvaret med å være materialforvalter.

Alle gutta skulle møtes på kaia i Horten (det er jo derfra båten til England som kjent går fra) og gleden var stor da Prokken dukket opp med sigarer til alle mann for å feire at han var blitt far til lille Sara for ikke så lenge siden. Det var vanskelig å orientere seg i all sigarrøyken og derfor var det ingen som merket at Der Bomber ikke var til stede før fem minutter før båten skulle gå. Dette var krise! XL1-flasker og teipruller kunne man vel klare seg uten, men Der Bomber hadde også ansvar for å ta med ballen!

Klossen var snar i vendingen og kastet seg på sykkelen og syklet av gårde hjem til Der Bomber. Det viste seg at Oslo kommune har gått til krig mot Bombern etter at han sent i forrige uke søkte om bystatus til seg selv. Der Bombers egenerklærte by, Jan Berner, ble møtt med harme og frykt i rådhuset og de har tydeligvis bestemt seg for å slå hardt ned på seperatister for å unngå full oppsplitting av Oslo by. For å slå ned på Der Bombers uavhengighetskamp hadde derfor Kolbjørn Kommune og andre lumske fyrer klippet skiltene av Der bombers bil. I en offentlig beklagelse fra matrialforvalter og sjef for pumpegruppa forklarer der Bomber Berge flausen med den forsvunnede ball:

"Sorry! Min feil", sier der Bomber mens han rekker begge hendene i været til unskyldning. "Det finnes ingen unskyldning for slik tjenesteforsømmelse. Det eneste jeg kan si til mitt forsvar i lys av senere tids hendelser som avskiltning av bil og generelt klønethet i det siste, må man kunne si at den siste hjernen som nylig er blitt innstallert av dr. med Gunnar B hos undertegnede har store innkjøringsproblemer", fortsetter han og lover bot og bedring over hele linja.

Klossen var heldigvis snar i å få tak i ballen og er såpass dyktig svømmer at kampen kun ble noen minutter forsinket. Sånn kan det gå når unge gutter skal bli menn!
Prokken har blitt far! (02.05.2007)

Litt på overtid, men ikke mindre gledelig av den grunn så ei ny lita jente dagens lys 28. april det Herrens år 2007. Denne gangen var det Prokken som sto for utvidelse av spillergruppa til FFCs junioravdeling og jubelen står i taket.

Prokken som lenge lå sist, eller først alt ettersom, i Etableringscupen, har tatt sjumilsteg og skaffet seg kjærste, samboer og nå altså en datter på forbausende kort tid.

"Nå legger'n vel snart kontrabassen på hylla", murrer det fra Sekta. "Skukke forundre meg om både keeperhanskene og fotballskoa havner der også", heter det sedvanlig pessimistisk fra Sektas hovedkvarter.

Alle andre gleder seg uhemmet på Prokkens vegne. Jenta har foreløpig ikke noe navn (Hilde-Aleksandra kanskje?), ble født klokka 23.17, veide 3,6 kg ved ankomst og har mørkt hår. Foreldrene melder i tillegg at hun skal være "penest i verden", noe Loffen protesterer på der han står og kjekker seg foran speilet.

FFC gratulerer på det aller varmeste. "Dette var moro!" heter det i en melding fra Littj-Fattern, FFCs fødseldagsansvarlig.

Den nyfødte keepern på rekruttlaget - klar for dyst

Obbe åpner restaurant (19.04.2007)

Obersten har startet restaurant i Klossens leilighet.

Etter at oppgaven var levert og doktortittelen innkassert (nå er ikke doktorgradstittelen inkassert ennå, bare så det er sagt, red.anm.), forvandlet hverdagen til Obersten seg dramatisk. Hva skulle han ta seg til? Han hadde gått og sparket småstein i flere uker. Men plutselig fikk han en idé. "Hvorfor starter jeg ikke en restaurant i leiligheten til Klossen?" Han fant ingen gode motargumenter og ringte Klossen for å ordne det praktiske. "Kjempeforslag!", var Klossens kontante svar. "Da får jeg kanskje variert kostholdet mitt enda mer også! Hvis det er mulig…"

Men det skal han ikke være så altfor sikker på. Det finnes nemlig bare en rett på menyen foreløpig. Det er Pizza Grandiosa Classic. Med cola å drikke. Rykter skal ha det til at han vurderer å bringe inn Oteker'n om en stund, men han valgt å gå litt forsiktig frem i starten. Det høres fornuftig ut.

Obersten selv er i syvende himmel. "Dette er så moro at jeg innimellom går helt i spinn. Mat & gourmet har alltid vært min store lidenskap. Før var jeg litt sånn Thomas Gjertsen-type og syntes det var stort å få folk til å le av vitsene mine. Nå føler jeg meg nesten som James Oliver, eller hva det er han heter!" Gjestene rundt ham nikker og smiler. En helt vanlig kveld på Oberstens Pizza & Cola.

Obersten på åpningskvelden, strålende fornøyd med sitt nye liv. Ikke la deg lure av øllen, vanligvis er det cola til pizzaen

Comeback for Gurkan (28.02.2007)

FFC-news kan gledelig melde at Gurkan gjør comeback førstkommende torsdag når FFC tar turen til Sveits.

Sarpsborg (Greåker?)-gutten har hatt en svært oppstykket sesong til nå med kun fem spilte kamper. Han rakk bare å få med seg to kamper før han dro over Atlanterhavet for et treningsopphold i New York. Det er godt mulig at han ble overtrent "over there" for etter bare tre kamper, ble han lagt inn på Legens fasjonable klinikk på Sandaker for "å fikse litt på leggen", som det heter i legejournalene FFC-news har fått tak i.

Operasjonen skal vistnok ha gått bra og det ser ut som det går mot comeback i Zürich i morgen. For å lade skikkelig opp til comebacket, dro Gurkan på inspirasjonstur til Barcelona for å få med seg kampen mellom FC Barcelona og Liverpool FC. Etter resultatet og dømme (og Gurkans smil på bildet (bildet)) bør nok de som kommer på Gurkans motstanderlag i morgen, inntille seg på tap.

FFC ønsker Gurkan velkommen tilbake og lykke til.

Blid gutt på Camp Nou

Obersten og Alan Cork (22.02.2007)
Mange stusset litt da Obersten på nyåret fikk stadig lengre og støre skjegg. Hvor skal det ende? Hva kommer dette av? Legen mente det kunne være til hinder for aerodynamikken og mente samtidig at det var fare for at skjegget ville gro innover og slå seg på hjernen. Dette kan føre til komplikasjoner når hjernen skal byttes, og det må den jo! De fleste andre var bare forundret og skjønte ikke motivasjonen. FFC-news kan nå bringe på det rene hva det hele grunner i.

Det viser seg at Obersten helt siden tidlig på nittitallet har vært kjempefan av den legendariske Sheffield United-spilleren Alan Cork(bildet). Alan debuterte som 33-åring. Han fikk med seg en god del kamper i sin tid i Sheffield United og scorte sju mål i perioden 1992-1994. Obersten jobbet i denne tiden som hundeoppdretter i Sheffield før han slo seg ned i Greåker i 1995 og han fikk med seg samtlige Cork-opptredener.

Siden den gang har han sverget på å få like flott skjegg som sitt idol og nå har han altså klart det.

P.s.: det går rykter om at Obersten har barbert seg igjen etter press fra politisk ledelse

Og tror du ikke han fikk seg skjegg til slutt da?

Klossen skadet igjen (06.01.2007)
Sist torsdag var ulykken ute igjen. I storoppgjøret Follo vs Ski ble denne sesongens store spiller utsatt for en klassisk "vrist mot ankel" skade. Klossen skulle lange av gårde et susende skudd i retning av Follo-målet. Det han ikke visste var at Obersten hadde vært ute med venstrebeinet sitt og sparket bort ballen. Dermed var det ingen ball som møtte Klossens vrist, men Obersten harde og litt spisse ankel.

Det gjorde naturlig nok fryktelig vondt og Klossen innså snart at videre spill for Ski var uaktuelt. Ekstra bittert var det nok at Ski tapte og Klossen dermde ble påført sesongens andre tap. Klossen var fast innstillt på å sykle hjem og behandle skaden med cola og pizza etter en rask sjekk over internett av Legen. I løpet av nattens mulm og mørke var det tydelig at dette ikke var nok, og turen bar ned til Legevakta.

Foten (bildet) ble konstantert å være i fin form tross de voldsomme smertene. Videre medisinering med pizza og cola er det som skal til og snart er nok gutten å se på fotballbanen igjen. Ingen fare!

Klossens fot er noe forslått, men blir tatt godt vare på. Det kommer flere mål fra den kanten skal du se!

Lillebroren til Gribben (02.01.2007)
Uanstendig oppførsel på irsk pub

FFC-helt Gribben har i stor grad lagt fra seg sine viltre sider. Gutten skal jo bli far og har kjøpt peis som han nesten har montert selv. De som trodde at Gribbens far Kapteinen av den grunn skulle få slippe å bekymre seg må nok desverre tro om igjen. Gribben har nemlig en lillebror (bildet) som tydeligvis har lidd under en storebror med dårlig innflytelse.

Lillebror Gribb ble rett før jul observert på pub med en munter kumpan i det de truet en intetanende nisse på livet. Bildet (bildet) viser Lillebror Gribb hoverende over en pulverisert nisse. På formen så det ut til at Kapteinen nok en gang kan nok måtte vinke barskapet farvel. Triste greier!

Gribbens bror rett etter å ha pulverisert en uskyldig nisse.

Er du lysten på mer? Gamle godsaker finner du her