Nyhetsarkivet - 2005

Nyheter
Medlemmer
Referat
Statistikk
Gjestebok
Debatt
Galleri
Reiseliv
Historikk
FFC shop
Junior
Mimrehjørnet
Helsehjørnet
Musikk
Sekta
Quiz
Kontakt oss
Linker


Her finner du Fotballgruppa FCs nyhetssaker for 2005
Andre år:
Les om:
Gribben best i Europa (29.12.2005)
Ingen tar flere poeng i snitt enn Gribben. Så langt i høst har Nesodden-gutten hanket inn 2,43 poeng per kamp i FFCs serie.

Fasit etter 14 kamper viser 11-1-2. Kun mot Liga Deportiva Alajuelense (Costa Rica) og Club Alianza Lima (Peru) har Gribben tapt så langt i sesongen, melder Aftonbladet.

Nærmest Gribben følger Gamle-Bruun. Luringen fra Godlia (nå Oppsal) har et poengsnitt på 2,21, tett fulgt av Klossen med 2,00. Der Bomber står oppført med flest kamper, men har kun 1,60 i snitt på 4. plass i utregningen.

Gurkan innehar 5. plass. Den ferske Lamberstsetermannen har et snitt på 1,58. Etter han følger Littj-Fattern på 1,17, Oksen på 0,83, Prokken på 0,70 og på niende og sisteplass har vi Obersten med ynkelige 0.54 poeng per kamp.

Gribben jubler velfortjent - høstens store poenghøster
Obersten har gjort tysker av seg (15.12.2005)
Mange har undret seg over Oberstens ve og vel i det siste. Mannen har knapt vært å se utenfor kontoret sitt på Blindern. Det har nesten vært mulig å merke spor av han på FFC-sidene heller, kun et minimum av oppdateringer har han sørget for. Som om det ikke skulle være nok har opptreden hans på Fotballbanen vært en skandale: 20 prosents fravær, og ynkelige fire poeng på 12 kamper!

Hva har skjedd! Er det hans nye status som gjeldsslave, hans snarlige arbeidsledighet eller noe annet som har skylden?

Vel, nå viser det seg at gutten ikke har hatt godt av å passe på Spielführer-bindet noen ganger. Bildebevis FFC-redaksjonen sitter på (bildet), viser at Obersten har gått hen og gjort tysker av seg! Er det rart gutten har blitt veik? Neppe. Brustad sjæl må snu seg i grava

Se på meg da! Leser tyske aviser lissom. La di da!
Oksen har blitt far! (09.12.2005)
Rekruttlaget fylles opp. Denne gangen er det Oksen som har vært ute og videreført sine gener. Lørdag 3. desember ble lille Astrid (bildet) født.

Astrid veide ca 2 kg og var ca en halv meter lang. Det blir fire kg på metern det! Oksen melder at alt er bra og stas og at Astrid skal være utrolig søt.

FFC venter spent på hvordan oppdragelesen blir. Astrids mor er som kjent en ustyrlig feministrabulist med et horn i siden til FFC. Oksen på sin side er jo en tvers gjennom fornuftig fyr som setter stor pris på fotball generelt og FFC spesielt.

FFC ønsker Oksen lykke til med oppdragergjerningen. FFCs Helse- & Operasjonsdepartement tar av seg operasjonslua og gratulerer masse til hele famillien! Prokken skynder seg å føye til: "Witaj! Sto Lat!"

"Dette var moro!" heter det i en uttalelse fra FFCs fødselsdagsansvarlige Littj-Fattern.

Oksens lille Astrid - for en gangster!
Forsmedelig nederlag mot Hedmark (22.09.2005)
Da det var duket for det lenge bebudede returoppgjøret mot Hedmark søndag 19. september, var stemingen på topp i hele Norges land. Den før nevnte stemningen sank en god del hakk da det ble klart at det var svært få FFC-profiler som møtte opp på Voldsløkka. I tillegg til de planlagte forfallene fra Gribben, Henry, Loffen, Fredrik og Oksen strømmet det på med nye forfall. Gurkan og Gamle-Bruun var sjuke og da Gud skulle sitte på med Gamle-Bruun, ble det heller ikke støtte og hente "der oppenifra" som planlagt.

Det ble heller ikke noe oppmøte fra mere perifere FFC-personligheter, så resultatet var at det bare var seks frammøtte spillere hos FFC - Prokken, Littj-Fattern, Der Bomber, Fattern, Klossen og Obersten. Etter intens telefonering fikk man endelig komplettert laget med Økonom-Stian. FFC hang godt med lenge. Spesielt i begynnelsen av andre omgang så tingene bra ut. Den lille spillergruppa gikk tom for krefter etterhvert og det raknet fullstendig mot slutten.

Hedmark stakk av med seieren og vant 5-2. Littj-Fattern sto for FFCs mål.
Artig konkurranse på FFC-sidene (19.09.2005)
Endelig har tiden kommet til artige konkurranser på FFC-sidene. Åstedet for konkurransen er de herlige quiz-sidene og konkurransen er den festlige "Vriompeisen", der et noe fordreid bilde blir presentert og man skal prøve å finne ut hvem som skjuler seg bak fordreiningen.

Bildene vil være av kjente og kjære FFC-profiler - kanskje det er nettopp din favoritt som er oppgaven? Hvis du tror du vet svaret, er det bare å sende en e-post til konkurranseledelsen. Kanskje det til og med dukker opp en premie etter hvert.

Ingen grunn til å nøle. Klikk deg videre til quiz-sidene og se hva som venter der.

Lykke til!
Prominent tilskuer ventet på Voldsløkka på søndag (15.09.2005)
Det er voldsom forventning i lufta før søndagens spennende returoppgjør mellom FFC og Hedmark. Vil Hedmark klare å revansjere det knepne 3-2 tapet fra sist gang?

Desverre sliter FFC med forfall i denne uhyre viktige kampen: Gribben og Henry skal på nazistisk RS-stevne, med andre ord RSS-samling en nasjonal sådan; Loffen svinger seg på Manhattan; Fredrik pusser på dialekten på sørlandet; Littj-Fattern har ikke latt høre fra seg og Oksen driver ikke med eksternfotball.

Heldigvis er resten av troppen klar til dyst. Prokken har attpåtil egenhendig gått til innkjøp av keeperhansker og fotballsko. Det ryktes om at gutten har klippa seg også. Der Bomber stiller (som fersk 30-åring) med buksa full av kvinner, noe som vil garantere seier. Fattern skal være i toppform etter en knallhard, om enn noe ensom treningsleir i sommer, ifølge Gale-Messias i Trøndelag. Klossen stiller saktegående med rutine og innkastkompetanse. Gamle-Bruun stiller med leggskinn og bart. Dessuten stiller Obersten og Gurkan. Det blir også kanskje gjensyn med noen gamle fjes og muligens en fersking.

Legen har foretatt en liten sjekk pr. nett og kan bekrefte at FFCs spillerstall er supertrente maskiner hele gjengen. "Dere kan dermed ta livet med ro", heter det i en pressemelding fra Legens lukseriøse lokaler på Sandaker.

Siste nytt er i tillegg at Gud (bildet) etter et lengre fravær har vedtatt å være med FFC førstkommende Søndag. Hele jorden gleder seg og lovpriser hele greia.

Halleluja & amen.

Det utrolig spennende returoppgjøret mellom FFC og Hedmark på søndag blir fulgt med stor interesse fra høyeste hold.

Kanskje kommer Kjella også?
Blazer-kameratene (14.09.2005)
Gunnar Berglund (30) og Rune Karlsen (30) ser ut som om de spiller i band. Men de er fotballspillere. Av den nye skolen. Det vil si ­ Berglund er bare lege, men han synes det er koselig å lese aviser mens gutta ser fotball på pub. Moteløvene Gunnar Berglund (t.v.) og Rune Karlsen poserer mer enn gjerne i solbriller og kule klær i byens hovedgate.

"Vi har ikke noe imot å posere i kule klær på gaten. Vi synes det er gøy med klær."

I Oslos hovedgate vekker ikke fancy-boyza oppsikt. Men i FFC-miljøet gjør de det.

"Der ler de bare av oss, smiler de kjekke gutta, som i et par år har foreslått at FFC skal få et felles reise- og bankett-antrekk.

­Det nærmeste vi kommer et festantrekk er V-gensere fra Devold", grøsser Berglund.

Han kunne godt tenke seg noen stilige blazere, gjerne fra det svenske motemerket Tiger, og prangende sponsormerker erstattet av diskrete jakkenåler.

"Jeg tror det kunne vært bra for prestasjonen også, jeg tror vi ville slappet bedre av hvis vi kunne ta på oss noe helt annet enn de sportsklærne vi går i hele tiden", sier Karlsen og vifter med de hvite skotuppene.

Han har ikke nådd frem. Ikke ennå.

"Vår tid kommer, mener de to ungguttene, som mer enn gjerne poserer i antrekk som ikke minner det minste om treningsdressene de går i til daglig.



Det er vanskelig å tenke seg kulere typer enn disse to. Tøffe solbriller har de til og med.

Gåttabanen!!
Vi blir stadig flere unggutter på laget, og selv om dette handler mye om interesser og meninger, har det også noe med alder og generasjoner å gjøre", mener de begge.

"Og så tror jeg det er bra for dem at det kommer inn nye folk med nye impulser", legger Gunnar Berglund til.

Rune og Gunnar "applauderer" med et såkalt street wise "high-five".
Endelig tid for spennende returoppgjør
Hedmarken tar imot FFC på Bjølsen 18. september:
Hedmark fylke vs Fotballgruppa F.C.
Da er det endelig klart: Hedmark utfordrer FFC på eget gress (på Bjølsen) søndag 18. september klokka 16.30. FFC stiller med en noe liten tropp, men Fattern stiller topptrent med tips fra Gale-Messias i baklomma.

Dette blir spennende!
Skilt ved fødselen? (11.08.2005)

Gribben .....
Det har versért rykter i hele sommer og nå sitter nyhetsredaksjonen med ugjennkallelige bevis på at ryktene er sanne:

FFCs Gribben er nært beslektet med Tour de France-helten Lance Armstrong!

Mange i og rundt FFC-miljøet har nok stusset etter å ha sett noe forunderlig kjent i TV-overføringene fra sykkelturen i Frankrike: er det ikke noe kjent med han i den gule trøya?

Etter grundige fotoanalyser har etterforskere FFC har vært i kontakt med, kommet fram til svaret: Lance og Gribben er brødre, antagelig tvillinger!!

Kaptein Rømuld er jo som kjent veldig sykkelinteressert, så det er nok der Lance har det fra. Hva Gribben har etter far sin er heller uklart.

.... og Lance - nesten skummelt like
Obersten blir østkantgutt igjen (04.08.2005)
Da er det bestemt: etter lang tids leting har Obersten og frue funnet seg nytt krypinn. Leiligheten ligger på Tøyen, under 100 meter fra den siste leiligheten Obersten delte med Der Bomber, så det er nesten som om gutten flytter tilbake til røttene sine.

I og med at paret forlater den besteborgelige vestkanten kan de også legge fra seg det noe krampeaktige proletarnarrespillet om at de fungerer som vaktmestere. Dermed blir det bedre tid til å streve med å holde hodet over vannet rent økonomisk.

Det uforskammede store banklånet blir forøvrig håndtert av Stian "Rinnan" Johansen, så det er mye mulig at det kallenavnet forsvinner i det stille om en stund.

På tross av nærheten til Tøyen skole, er det etter det FFC-nyhetene erfarer ingen umiddelbare planer å flytte FFCs hjemmebane tilbake dit. "Merkelig, men det kommer nok" heter det i en kommentar fra Sektas hovedkvarter på Torshov

Her skal altså Obersten og hans tidligere vaktmesterfrue bli gjeldsslaver. Tøyen skole rett utenfor billedkanten til høyre på toppen
Oksen har blitt (v)oksen for alvor (20.07.2005)
Det har lenge vært kjent at Oksen Karlsen har vært den mest etablerte i FFC. Han er den stolte eier av hytta"Tittut" i Østfold, stasjonsvogn og et katteskinn, han har mange barn og han har flere gammelmannsskavanker, som stive ben og vond rygg.

Innad i FFC har det i tillegg vært en mistanke om at Oksen i den senere tid også har utviklet seg til å bli en gammel mann i hodet. Ting kan tyde på at gutten er ikke lenger ung til sinns, snarere heller (v)oksen.

Nå har nyhetsredaksjonen fått tak i billedmateriale som langt på vei bekrefter denne snikende mistanken. På bildet ser vi Oksen med sin nye gjeng.

Etter henvendelse fra FFCs nyhetsredaksjon kommenterer Oksen nyhetene slik:

"Jeg er lei av å prate tull med gutta i FFC. I Seniorklubben prater vi om fornuftige og viktige saker som bensinpriser, innvandring, hus i Spania og lignende. "

Oksen (med grønn genser helt til høyre) med sin nye gjeng. Et noe (v)oksent selskap, noe Oksen ser ut til å være strålende fornøyd med.
Vårens vakreste oppgjør:
Knepent tap for FFC mot Tyskland
Fotballgruppa F.C. 2-3 Team USA e.v.
Det historiske oppgjør mellom FFC og TeamUSA fra Bochum i Tyskland endte med et knepent 3-2-tap for FFC. Kampen var preget av godt humør og tidvis pent spill, men på tross av to flotte mål av Gribben og strålende keeperspill av Prokken, måtte FFC bite i gresset.

FFC manglet tydelig internasjonal matching og det blir derfor planlagt å snakke om å planlegge mulighetene for videre internasjonal erfaring i en eller annen form på et egnet tidspunkt.

Referatet er å lese på Referatsidene for 2004-2005 sesongen, under post-season.

Gribben takker Legen (02.05.2005)

Forrige torsdag falt avgjørelsen av Årets spiller i FFC. Gribben tok prisen, men noe oppsiktsvekkende var det at vinneren ikke var tilstede på matchen.

I den spennende sesonginnspurten hadde Gribben valgt å reise på hyttetur i stedet for å kjempe om gullet. Et valg som svært mange fans synes var sjokkerende.

Selv forteller Gribben at valget var del av en nøye planlagt strategi utarbeidet av Doc Berglund, også kjent som Legen.

"Da jeg merket at Obersten og Der Bomber var i ferd med å hente igjen forspranget mitt på tabellen spurte jeg Legen om han hadde noen gode helsetips for å klare å holde distansen ut. Han satte opp en sykt hardt treningsopplegg, som gikk ut på at jeg skulle spille mindre ball, og heller ha mer alternativ trening."

Opplegget innebar en tur til Nordpolen hvor Gribben skulle herdes i kulda. Her måtte han ligge i telt og jogge i snøen. Når så sesongen nærmet seg slutten skulle gutten slappe av på sydligere breddegrader, mens fotballen ville fikse seg sjæl.

Bortsett fra dette skulle Gribben holde seg til den vante dietten med cola og grandis. Selv forteller Gribben at han aldri var i tvil om opplegget ville holde til gull.

"Jeg har alltid hatt full tiltro til Legen, og jeg vil takke han for all hjelpen jeg fikk."

Resten av spillergruppa er noe furtne over å ha blitt oversett av Legen. "Han favoriserer alltid favorittene", kommer det bittert fra Gamle-Bruun.
Øverst : Det var ikke småtteri Legen fikk Gribben til å gjennomgå. Mye tyder på at Legen har studert RockyIV nøye.

Under: Etter den knallharde vintertreningen gjaldt det å hvile seg i form i hyggelige omgivelser.
Obersten (30) starter på scratch (19.04.2005)
Den siste tiden har vår alles Oberst (30) mistet mer og mer av sin intelligens. Han (30) har rett og slett blitt ett år i hodet sitt, og mange undrer "Hvorfor skjer dette?" og "Vil det snu før han (30) er på null?"

Forskere mener det er nok en genistrek fra 30-åringen (30). ­ Fy flate , han (Obersten (30)) lurer alle, vet du! sier Rune Karlsen (29) idet han (Rune Karlsen (29)) ankommer Venstres landsmøte i fascinerende Molde (263).

Obersten (30) har ikke mange fornuftige komentarer til hendelsen. Det blir mest grining, hyling og sikling.
Obersten er godt i gang med å utvikle evnene igjen, med god hjelp fra en oppmuntrende samboer
Oksen forført av storpolitikken?! (01.04.2005)
Det er fare på ferde i FFC. En av klubbens store profiler har virkelig fått en ripe i lakken. På måneden mars sin siste dag var det duket for storoppgjør i Moldaovas hovedstad, men grunnet sykdom og fjelltur var det et fåtallig mannskap som FFC planla å sende nedover. Innbyttersituasjonen var skrall og det ble besluttet å spille kampen uten innbyttere.

Det var da Oksen sviktet - når klubben trengte han som mest!

Oksen har i senere tid leflet med de aller fleste politiske partier i Norge. Støtt og stadig har han blitt observert på det ene lugubre partilandsmøtet etter det andre. De fleste har nok trukket litt på skuldrene av dette og kun sett på det som en litt bisarr hobby og kun nok et utslag for Oksens eksentriske person.

Politikk kan vel ikke være verre en strikking og blomster? har mange sagt. Det vil vel aldri komme til det punkt at det går utover den sportslige aktiviteten i FFC?

Nå viser det seg at folk tok feil. Rusen og mediaoppmerksomheten har gått inn på Oksen og storpolitikken har forført ham. Bildet til høyre viser Oksen på landsmøtet til SV, der Oksen befant seg, uten å gi beskjed, istedet for Chisniau i Moldava. Ondsinnet storpolitikk og skumle hensikter fikk han helt til å glemme sine lagkamerater i FFC og storoppgjør måtte omgjøres til treningskamp. Skammelig!

Og folkens: Dette er ikke noen aprilsnarr!

Makten korumperer: Oksen med skumle hensikter i storpolitikkens hjerte. Her sammen med Heikki Holmås.
Obersten markerer de 30 (25.02.2005)
Obersten rundet 30 år på tirsdag og ønsket aller helst å forbigå det i stillhet. Når han nå har fått det litt på avstand, begynner øltørsten å melde seg og følelsen av å være gammal har samtidig dempet seg noe.

"Hvorfor ikke markere med noen øl på Toget?" tenkte Obersten med stunder.

Det dreier seg selvsagt ikke om noe feiring, slik noe gjør man jo ikke i 2005, men mer en verdig markering av begivenhetene.

FFC gratulerer på forhånd på det aller aller varmeste. "Dette var moro!", heter det i en uttalelse fra FFCs fødselsdagstalsmann Littj-Fattern.

Vil du være med så heng på!
FFC feirer fem år (03.01.2005)

FFC runder fem år!!!

Etter uformelle drøftelser mellom Obersten og Gamle-Bruun i desember 1999 tok Obersten mot til seg og besøkte Hersleb skole i februar 2000. Kort tid etter var fotballspillingen i gang og det ble raskt etablert en hard kjerne med faste spillere. De åtte som startet var: Prokken, Gribben, Der Bomber, Gurkan, Oksen, Fatter, Littj-Fattern og Obersten. Senere dro Gurkan til England ett år og Klossen kom inn, med Gamle-Bruun og Loffen som de viktigste innbytterne.

Navnet Fotballgruppa ble raskt etablert, senere også med tilføyelsen Football Club og fra og med februar 2001 har all aktivitet blitt behørig dokumentert på nettsidene.

Resten er historie.

Jubileumet feires i stor stil lørdag 19. februar hjemme hos Der Bomber på Carl Berner med quiz, fyll og annen moro.
Så moro det skal bli å feire at FFC runder fem år!
Helsetips fra Legen (27.01.2005)
Vinterkulda kryper på og det kan være lett å få frost i kroppen. For en skadeskutt fotballgruppe kan ille lett bli verre under sånne forhold og da er gode råd vanligvis dyre.

FFCs egen lege, dr. med. Lege Berglund stiller opp med gode råd for de som trenger det i vinterkulda. Legen har sett seg lei på sutring i spillergruppa og har bestemt seg for å satse på forebyggende arbeid.

Omfattende operasjoner har gjort Legen stinn av gryn og nå trenger han en liten pust i bakken. Klossen er satt grundig på sidelinjen og for å være sikker på fred og ro kommer Legen nå med oppbyggende helsetips.

"Sprit er den beste medisinen. Det passer perfekt både til frokost og til kvelds. Den brune typen er spesielt bra for kroppen", heter det i en pressemelding fra legekontorene i Sandakerveien 79 (inngang Amtmann Meinichs gate).

FFCs ledelse oppfordrer alle å lytte til Legens råd. Det er bare å stikke opp til Gribben en tur. Han kan by på det meste.

Slik skal det gjøres: Fyll glasset helt opp, sett det til munnen og bøtt nedpå!
Den polske katten (24.01.2005)

M90-News ble for noen dager siden kontaktet av tidligere Liverpool manager Houllier. Han hadde en innrømmelse å komme med angående sin tidligere keeper Jerzy Dudek.

"På den tiden gikk det et rykte i fotballmiljøet om en polsk keeper i en klasse for seg selv. Jeg og flere med meg trodde at dette var Jerzy i og med at han var landslagskeeper for Polen. Men så feil kunne jeg altså ta.

Det var ikke før i sommer at jeg skjønte at ryktet var sant. Da så jeg med egne øyne den Polske katten i aksjon for sin elskede klubb FFC. Grunnen til at jeg aldri fant han skyldes nok navnet hans. Jeg lette etter et polsk navn, men den polske katten hadde et norsk navn, Alexander Haugen. Heldig er FFC som har verdens beste keeper i stallen. Men pass dere for Roman i Chelsea"

M90-News har ikke klart å få en kommentar fra Prokken, men vi har folk på saken.

(M90-News)
Prokken er trofast mot FFC - heldigvis.
Bekymringsmelding fra Kaptein Rømuld (10.01.2005)
Endelig har julefreden forlatt de tusen hjem. Ting tyder på at det i noen hjem er mer enn julefreden som er borte. FFCs nyhetsredaksjon har fått tak denne e-post fra en bekymret kaptein fra Nesodden til FFCs øverste ledelse:

"Til Obersten og FFCs øverste ledelse.

God dag Herr Oberst.

Godt Nytt År.

Det er med en viss bekymring jeg ser meg nødsaget til å avgi rapport til FFCs øverste ledelse vedrørende en av deres medlemmers noe overdrevne misbruk av berusende drikkevarer.

Etter å ha hatt julebesøk i heimen av min eldste sønn som også tilfeldigvis er medlem av deres høyst respekterte og veldrevne fotballklubb, FFC, oppdaget jeg etter at odelsarvingen hadde reist tilbake til sitt noe lugubre krypinn i byen, at innholdet i mitt beskjedne barskap var temmelig redusert. Jeg vil i den anledning be om at Obersten i egenskap av FFCs lagkaptein er seg sitt ansvar bevisst og kaller inn medlemmet på teppet og gir en passe refs. Vi snakker faktisk her om at en pensjonist har blitt frarøvet noe av grunnlaget for å kunne opprettholde en meningsfylt pensjonisttilværelse.

Midt i fortvilelsen over min oppdagelse, fant jeg at deres medlem i det minste hadde etterlatt en halvflaske Gammel Dansk, slik at jeg kunne roe meg ned før jeg kunne starte en ny polferd.

Jeg vedhefter bilder av mitt beskjedne barskap før og etter julebesøket, og så stoler jeg på at Herr Obersten tar en alvorlig og rettledende samtale med klubbens noe villfarne medlem.

Jeg ønsker forøvrig klubben sportslig fremgang i det nye året.

Vennlig hilsen Kaptein Rømuld."

Kapteinens barskap før Gribbens julebesøk
Kapteinens barskap etter Gribbens julebesøk

Etter det nyhetsredaksjonen erfarer vil Gribben snarest bli innkalt på teppet hos FFCs øverste ledelse. FFC setter stor pris på sin lokale tilhengerskare på Nesodden og ønsker ikke at de skal gå gjennom vinteren uten å ha noe å varme seg på. Det er mulig at refsen vil finne sted hjemme hos Gribben, da det går rykter om at han er raus med drinkene om dagen. Eventuelt kan det tas i forbindelse med julebordet.
Loffen klar for Man-U United? (05.01.2005)
Loffen flyttet nylig til Sverige, nærmere bestemt Uppsala. Superinnbytteren vil bli sårt savnet i den utvidede FFC-stall, men det kan se ut som oppholdet i Uppsala kan bli kortvarig. Nyttårshelgen ble tilbrakt i den nydelige engelske industribyen Manchester på besøk hos en pilot som skal gifte seg i oktober.

Ikke nok med at ble tilbudt å være "best man" og må holde tale på engelsk. På et besøk på Old Trafford, ble han sannelig tilbudt kontrakt med Man-U United "bæste laget i værden". I første rekke er han tiltenkt rollen som høyrebenk (etter den flotte innsatsen på benken for Bøler da de nesten slo ut FFK i cupen), men det er også mulighet for at han blir reservekeeper også.

Loffen selv er litt usikker på om han skal takke ja til tilbudet. "Jeg har jo en tale å skrive for svingende", heter det i en pressemelding.

"Og dessuten var det et eller annet med en masteroppgave som skulle skrives også. Nei, dette ble mye gitt."

Loffen på plass hos sin mulige framtidige arbeidsgiver: "Bæste laget i værden!"
Jubileumsåret 2005 er her (03.01.2005)
2005 - et jubelår!

Da er endelig 2005 her og hvilket år det ser ut til å bli. Vi fikk en liten forsmak på 30-års rushet i 2004, der Gribben, Pettern og Anders passerte den skumle grensa. Men 2005 er det året det virkelig smeller.

I februar fyller Littj-Fattern, Stickan og Obersten 30. I mars er det Gamle-Bruun og Klossen sin tur. I april passerer både Legen og gjennomsnittsalderen til FFC 30 år. Oksen følger i mai. I juli er det Loffen og Prokken som skal til pers. Der Bomber fyller i september før Fattern kommer ruslende i desember. Ved utgangen av 2005 vil det faktisk bare være Gurkan som gjenstår.

Men jubelåret 2005 stopper ikke her. 30 er ikke det eneste runde tallet som passeres. Elstemann på rekruttlaget, Elisabeth fyller fem i november og en eller annen gang i februar (kildene er litt mangelfulle på dette punktet) er det en annen femårsjubilant som skal feires. Det siste kommer vi tilbake til.


30-årslagene står i kø i 2005 og da skal det feires, det er klart
FFC gratulerer på forhånd på det aller aller varmeste. "Dette blir moro!", heter det i en uttalelse fra FFCs fødselsdagstalsmann Littj-Fattern.

Er du lysten på mer? Gamle godsaker finner du her