Nyhetsarkivet - 2006

Nyheter
Medlemmer
Referat
Statistikk
Gjestebok
Debatt
Galleri
Reiseliv
Historikk
FFC shop
Junior
Mimrehjørnet
Helsehjørnet
Musikk
Sekta
Quiz
Kontakt oss
Linker


Her finner du Fotballgruppa FCs nyhetssaker for 2006
Andre år:
Les om:
Gribben i nytt kor? (12.12.2006)
Uanstendig oppførsel på morgentoget

FFC-helt Gribben ble i dag tidlig observert skrålende på morgentoget mot Kongsberg sammen med en høylytt gladkristen gjeng. Gjengen, som så ut som om de kom fra offentlig forvaltning, hadde tatt av seg yttertøyet selv om de var på et lokaltog og okkupert store deler av togkupeen. De hadde leker og oppgaver, og var oppslukt i kvalmt samhold.

Den livsglade oppførselen virket skremmende på andre reisende som knapt hadde gnidd søvnen ut av øynene, og disse flyttet seg skremt og rystet over i andre deler av togsettet.

Gribbens nye skøyale gjeng har det moro - til grøss og gru for alle medpassasjerer
Gurkan under kniven igjen (11.12.2006)
Etter en svært rolig periode i Legens fasjonable kontorer på Sandaker, er det tid for å slipe knivene og skure gulvet. Legen har gått så lenge uvirksom at det har begynt å slite på finansene og den fysiske formen (bildet). Dette har fått Klossen til å skjelve i buksene. Han er jo vanligvis den som må til pers når minus på Legens konto skal snus til pluss. Klossen kan imidlertid puste lettet ut. Denne gangen er det en annen favoritt som skal under kniven, nemlig Gurkan.

Legen har tidliger snittet litt i leggen til Gurkan, men gutten har jo to legger og nå er det den andre som skal blø. Gurkan er litt ulykkelig. Det har jo godt veldig bra etter treningsoppholdet på Manhattan, men nå er han satt på sidelinjen hvertfall ut året.

Legen trøster med at han er er i de beste hender og at han snart vil være klar til dyst igjen bare han får i seg nok pizza, cola, øl og sprit. FFC ønsker lykke til, selv om det ikke er noen grunn til å ha noe å frykte. Legen er solid som en real knert whisky.

Etter en lang periode med tæring på Klinikkes finanser, er Legen klar til dyst igjen. Lykke til Gurkan!
Kamp om keeperplassen på rekruttlaget (11.12.2006)

Noah på plass mellom stengene. Det er ingenting å si på ambisjonene

Etter at FFC-news kunne melde om at Prokken skal bli far har det tilspisset seg en kamp om posisjoner på rekruttlaget. Etter iherdig innsats i alle ledd i FFC-organisjonen begynner det å bli trangt om plassen i alle ledd av FFCs junioravdeling. Tribunene er smekkfulle etter at samtlige i Sekta har bidratt med sitt; støtteapperatet er fullsatt etter Legens bedrifter og med forestående tillegg fra Prokken og Gribben, begynner det å bli trangt om plassen på banen også.

Det var derfor ikke å unngå at det ville komme til rivalisering om posisjoner på banen. Prokken har vært trygg på at hans avkom var fus på keeperplassen, men han skal ikke være for trygg på den saken. Det viser seg at en liten Opsal-gutt går rundt med andre planer.

FFC-news sitter på bildebevis (bildet) på at Noah ligger i hardtrening på Haraløkka med tanke på å bli tidenes stjernekeeper. Bildet tyder på at amisjonene er lagt høyt og at tilrettelegging i forhold til alder er noe som ikke blir tillagt all verdens vekt. Det blir spennende å se hvordan Prokken svarer på utfordringen.
Sjarmøren fra Sørlandet (25.11.2006)
I høst har FFC fansen fått stifte bedre bekjentskap med en jovial og trivelig sørlending.

Sigmund "Basse" Haugedal har gjennom de to siste sesongene spilt 11 kamper. Han har en tendens til å variere enormt i prestasjonene, fra briljant teknikker med enorm målteft til katastrofal taktikker med slett innsats.

Mange fans har etterspurt mer info om denne orginalen. Han har blitt litt av en kultfigur for den harde kjernen i og med at kampene han deltar i har en tendens til å bli målrike og morsomme. FFC har glede av å presenterer vi noen fakta om gutten på hans flunkende nye personlinge side på medlemsidene.

Les mer om Basse her.

Hvordan Basse klarer å holde på den slanke figuren er et mysterium for de fleste, men ting tyder på at han har fått gode råd fra Legen.
Ting skjer hos Klossen (22.11.2006)
Det går unna i svingene i livet til Klossen om dagen. Ja, faktisk har det skjedd såpass mye i livet til sesongens til nå store spiller, at Klossen har sett seg nødt til å oppdatere sine personalia.

De fleste husker sikkert detaljene rundt Klossen personalia ganske så godt. De har jo tross alt ligget ute på Klossens egen FFC-hjemmeside i mange år nå. Nå skjer det jo litt av hvert med både den ene og den andre FFC-personligheten om dagen. Personlia til hver og en er derfor nødvendigvis ikke fullstendig oppdatert til enhver tid. Dette har ikke blitt tatt så tungt på av web-redaksjonen, men med alt virraket rundt Klossen den siste tiden var det tvingende nødvendig å rette på noen feilaktigheter.

Blandt endringene kan vi nevne at kategorien hobby har gått fra å være fullstendig avvist til å inneholde "Humor og komikk". I tillegg til dette er favorittdrikken ikke lenger milkshake, men snarere Oboy.

Den viktigste endringen er imidlettid at favorittretten, som tidligere var tortelini, nå har blitt hemmeligstemplet. Når vekten samtidig har blitt oppjustert fra 91 kg til 92 kg kan man sannelig begynne å lure på hva det er Klossen liker å putte i munnen i disse dager. Er det virkelig noe som er bedre enn tortelini, og er det i tilfelle hakket mer fetende?

Bildematerialet (bildet) som redaksjonen har fått tak i klarer heller ikke å besvare spørsmålet, men det ser godt ut.

Ut fra det store smilet, skjønner man at det er livretten som glir ned strupen, men hva det er er vanskeligere å si.
Treneren i FFC fikk sparken! (09.11.2006)
Det ble altså klart sent onsdag kveld. Styret i FFC hadde ekstraordinært styremøte og kom frem til det som spillere og fans (og forsåvidt styret også) har krevd i årevis - treneren må ta rompehatten sin og gå! Hovedårsaken til dette kravet er at ingen har sett noe til eller hørt noe fra ham siden klubben ble stiftet i 1999.

- I 1999 tikket det inn en telefax fra klubbens agent (Rune H. Auge) med ekstremt lovende info om en topptrener. Det var så fristende at vi bare måtte takke ja. Siden har ingen sett snurten av fyren, kommenterer Obersten i en kommentar.

Han har trent mange klubber i hele verden siden trenerkarrieren startet i 1958. FFC News har vært i kontakt med noen av dem for å prøve å finne ut hvem han egentlig er, men ingen vet noe som helst. Det eneste synlige livstegnet er dette bildet (bildet). Det ble tatt av Dr. Med. Gunnar B Oslo da han var på Samfunnsgeo-tur i Gambia eller Ghana for noen år siden.

- Vi skulle på stripping og jeg chitchatta litt med ham fordi han var så pen. Spurte hva han jobba med og sånt. Da bare lo han og svarte - Jobber og jobber, fru Blom. Jeg får de pengene jeg trenger, for å si det sånn. - Det høres bra ut, tenkte jeg og knipsa et bilde av fyren. Det kan jo være greit å ha, forteller Dr. Med. Gunnar B Oslo. Og det ble det jo nå!

Hvorfor akkurat nå?

- Vi følte oss inspirert av hoderullingen i Tippeligaen. Timing er viktig. Sånn er fotballen og sånne ting, svarer Obersten.

Har dere sett dere ut noen aktuelle arvtagere?

- Vi er fortsatt i tenkeboksen, men én ting er sikkert - det blir enten Frode Grodås eller Arild Stavrum, avslutter en tydelig lettet Oberst.

Det eneste snurten noen har sett av Trenern er dette bildet som Legen tok på fylletur i Afrika
Rockekameratene (01.11.2006)

Rockekameratene, Oksen Karlsen (t.v.) og Legen Berglund spiller gjerne luftgitar til The Who i dusjen.

Dr. Medicus Legen Berglund og Oksen Karlsen nøyer seg ikke med å synge i dusjen. De er rockekameratene i Fotballgruppa FC.

Fotball er ganske rock 'n' roll, svarer Legen lettere støtt da vi spør ham om det ikke er en typisk dansebandsport. Men det skal vi komme tilbake til.

Vi begynner i stedet med Oksen Karlsen. Han elsker å lære noe nytt, og har havnet i et slags intellektuelt vakum etter at han i høst tok ut pappapermisjon for å satse hundre prosent på fotballen. Vakumet har han lyst til å fylle med rock og roll. FFCs lege Legen skal hjelpe ham med å lære mer om temaet.

- Han er nok den på laget som er mest opptatt av musikk. Derfor har jeg bedt ham om å gi meg et kurs, sier Oksen - som dog ikke er mer bortreist enn at han vet at Limp Bizkit har spilt inn "Behind blue Eyes".

- Men han ante ikke at det er The Who som har originalversjonen, sier en fortørnet Lege. - Jeg er ingen ekspert, men det er bare jeg som har peiling på musikk i FFC, sier Legen.

Et rock'n'roll-liv

Umiddelbart kan spranget fra fotball til rock 'n' roll fortone seg som ganske langt. - Likevel er fotball for meg rock 'n' roll. En kamp er som en god låt med mye variasjon og skikkelig trøkk på slutten. Og bortsett fra at vi har et annet kosthold og et annet forhold til kunstige stimuli, så lever vi på mange måter et rock'n'roll-liv, sier Oksen.

P.S.: At det fortsatt er forskjell på lærer og elev, viste seg da vi ba de to velge sine fem beste låter (uten å rangere). Oksen satte opp listen på strak arm. Legen SMS'et den etter å ha tenkt og vurdert i timevis.

Fakta:
Legens topp 5:
Jokke og Valentinerne : St. Olavs Plass
The Who : Won't get fooled again
Counting Crows: Walkaways:
Raga Rockers: Perler for svin
Kent: 747
Oksens topp 5:
Queen: Bohemian Rahpsody
Pink Floyd: Another Brick in the Wall part II
Metallica: Nothing else Matters
Jimi Hendrix: All along the Watchtower
The Who: My Generation
Smågribb på vei! (16.10.2006)
Rotterace i etableringscupen!

Hold dere fast! Ikke lenge etter nyheten om at Prokken skal bli far, smeller det igjen. Denne gangen er det Gribben det gjelder. FFC-veteranen fra Nesodden har endelig erkjent at nå er det hans tur til å spre genmaterialet sitt.

Mange ante vel hva som var i ferd med å skje, da Gribben i våres solgte ungkarsredet sitt i M90 og flytta inn til frua. Da de to senere sprengte banken for å kjøpe seg kåk sammen i Lindern Hageby (la di da) på vestkanten skjønte vel selv den største skeptiker hva som var i gjære.

Nå er det altså bekreftet fra offisielle kilder: Gribben og frua er i ferd med å produsere en mini-Gribb (bildet). Gribben selv kommenterer nyhetene slik: "Da er det bare å gratulere. Det fortsetter å gro i FFC miljøet." . Terminen er forøvrig i mai.

FFC gratulerer på det aller, aller varmeste. Det er allerede knyttet stor spenning til hvem som er nestemann ut. Obersten hevder hardnakket at det er Gurkan som står for tur.

I mai måned kommer det altså en smågribb på besøk.
Oppsiktsvekkende forskningsfunn innad i FFC (04.10.2006)
Det har i lengere tid pågått en akademisk debatt innad i FFC. Debatten omhandler nøtter og har splittet miljøet i to skoleretninger.

Det store stridsspørsmålet har dreid seg om hvor mange ulike nøttetyper det egentlig finnes. På den ene siden har man Den konservative skolen, med Gribben og Doc Berglund i spissen. De hevder at det kun finnes 5 typer nøtter: peanøtt, valnøtt, pistasj, hassel og cashew.

Motstanderen av denne retningen er De post-moderne, med Obbe og Der Bomber som talsmenn. De hevder at det finnes hele 10 ulike typer. I tillegg til de klassiske fem finnes også: Paranøtter, Pekannøtter, Mandler, Macadamian og Pinjekjerner.

I helgen kom det en forskningsrapport fra Frischsenteret som støtter det Post-moderne synet. Det gikk ikke lang tid før Gribben var ute og kommenterte rapporten:

"Dette er ikke noe annet enn et bestillingsverk. Det er trist for det norske forskermiljøet at slike saker har dukket opp den siste tiden. Jeg vil nødig kommentere innholdet i rapporten, men det blir absurd når man finner på nye nøtter. Macanøtter? Eller var det Moccanøtter? Hva med kakaobønnen, he he he jeg må le. Mandler og Pinjekjerner er ikke nøtter, men frø fra kjerner, det vet alle."

Siste ord i denne debatten er neppe sagt.


"Selv har jeg har fem til jul og sju til påske, men hva med deg der hjemme?"
Sju påskenøtter (venstre), fem julenøtter (over), mens forskningen hevder at det er ti totalt?

Ikke lett å vite hva man skal tro!
Keeper på rekruttlaget! (03.10.2006)
Nå står ikke verden til påske!!

Som tidligere nevnt her på FFC-sidene har Prokken vært en travel mann i sommer. Han spilte flere kamper for Tyskland under sommerens fotball VM og fikk samtidig tid til å møte i VM-studio til polsk TV. Men Prokkens bedrifter stopper ikke der.

I ly av en lang periode plassert på siste (eventuelt første) plass i etableringscupen har Prokken stille gått hen og fått seg kjæreste, blitt samboer og nå topper han bedriften med å skulle bli far!

Prokken har i samråd med agenten som representerer den ventede keeperen til FFCs rekruttlag meddelt at nyheten nå offentliggjøres.

En legesjekk i november vil kanskje, men ikke sikkert, fortelle om kjønnet på den kommende sisteskanse, og selve hovedlegesjekken, også kalt fødsel, forventes å finne sted medio april.

FFC-news gratulerer på det varmeste med et jublende "Sto lat"!

Kanskje er det sånn keeperen på rekruttlaget kommer til å se ut?

Samtidig kan FFC-news litt forsinket melde om at FFCs første registrerte innbytter Henrik "sexy football totti" Larsen skal bli far. Termin sies å være i januar. Ikke nok med det, familien "sexy football" har kjøpt nytt husvære rett i nærheten av Grefsen tennisklubb (eller Skeidbanen som vi ikke fullt så fasjonable kaller området). Stas!
Gamle-Bruun har kjøpt bil! (28.09.2006)
Det ryktes om at Gamle-Bruun har kjøpt ny bil. Tilværelsen på Opsal setter spor og bilinteressen stiger over tid. Det skal vistnok ha klødd i gasspedalfoten i lengre tid nå og med førtiårskrisa stadig kortere i det fjerne ble lysten for stor da følgende annonse dukket opp på internettet:

"STRØKEN BIL EU-GODKJENT FÅR 3UKER SIDEN ÅRSAVGIFT ER BETALT BILEN HAR 0 FEIL,mondeo 94modell..vært i familien i mange år SIDEN 1997,jente/damekjørt HAR BYTTA UT D MESTE AV SLITE DELER.BILEN ER EU-GODKJENT TIL 01,09,2008,KAN TA BIL SOM MELLOM LEGG ELLER INNBYTTE....TOKK SERVIS PÅ BILEN I DAG HAR BYTTA UT OLJE,PLUGER,FILTER Å DIVERSE ANDRE TING...bilen er 99% rust fri...

bilen selges 15000kr under markeds prisen"

Jente/damekjørt eller ei - rask er den tydeligvis!
Gamle-Bruun kastet seg på bussen til Lille strøm og kom hjem til stor for nøyde barn og kone.

FFC gratulerer på det varmeste!
Obbe konge på humortrøstefronten (27.09.2006)
Stina, Oberstens utvalgte, slo seg som kjent stygt i skulderen i en grøftefyllefotballkamp tidligere i sommer. Hun hadde aldri vært med på noe så smertefullt.

Da det så som styggest ut, innså Obersten at han måtte overgå seg selv på trøstefronten. Fyren er jo kjent som mannen uten følelser, så empati kunne raskt utelukkes. Men det betyr ikke at han er ubrukelig. Neida!

Den snartenkte stand-up-komikeren løp bort til bordet og lagde seg en morsom dobbelthatt av to pappkrus. Når han i tillegg klemte til med en full 40 minutters versjon av "Mot norrmalt!", varte det ikke lenge før alt var såre vel. Skulder fikk være skulder og alle var glæ.

Takk Gud for humor!

Sjekk den morsomme hatten da! Obbe - din rakker!
Godbiter fra arkivet (07.09.2006)

FFC-news har gravd i arkivet og funnet denne godbiten fra 23.03.2001:

Obersten og Oksen lei av Legen

Etter lang tids irritasjon følte Oksen seg nødt til å gå til det dramatiske skritt å orientere om følgende:

Orientering til medlemmene av fotballgruppa.

Daglig leder av Fotballgruppa FC, Obersten; og undertegnende har rett og slett blitt veldig, veldig lei av Gunnar Berglund (Dr. Medicus). Vi er derfor ikke venner med ham mer.

Dette er selvfølgelig litt dumt da han er Dr Medicus for FFC. Dette er en jobb som han, som nok alle er eninge i, utfører på en særdeles utmerket måte. Vi vil vi derfor gjøre det klinkende klart at vår private uenighet ikke på noen som helst måte vil gå ut over vårt profesjonelle samarbeid.

Oksen
Legen svarte med følgende:

Hvem snakkker om ikke å la mitt utmerkede medisinske samarbeid med idrettsforeningen deres legge hindringer? Maken til tåkelegging skal man lete lenge etter.

Undertegnede foretok for en drøy time siden en psykologisk undersøkelse av de to kranglefantene Obersten&Oksen, og det er helt åpenbart at resultatet, som jeg ikke kan komentere overfor resten av gruppa pga taushetsplikt, ikke falt i smak.

At Obersten&Oksen ikke vil vedkjenne seg de problemer de har er beklaglig, men det er kun deres egen feil og deres eget problem. At de lar vreden over egene problemer gå utover den som satte diagnosen er et velkjent problem, og et symptom på en forvering av psykosen.

Dr. Dyregod

Svaret fra Oksen lot ikke vente lenge på seg:

Skittentøyvasken tar vi i vaskekjelleren. Den slags ryktespredning og drittslenging som du tyr til er vi som en organisasjon nødt til å unngå. Jeg følte det nødvendig å informere de andre i gruppa om forandringene i vårt private forhold, og at dette ikke ville gå ut over vårt profesjonelle samarbeid. Dette for nettopp å unngå rykter å sladder. Jeg regner med at snakket stopper her og nå.

Saken stoppet imidlertid ikke her. Oksen hadde følgende PS:

Til Hippokrates Watson Når har du tenkt til å informere de andre i FFC om den seksuelle legning? Har de ikke rett til å vite det? K

Som sporenstreks ble besvart med:

Jeg trodde den seksuelle legning var et begrep de aller fleste mennesker var kjent med. Så feil kan et opplyst menneske ta! Dette er min feil, og tas selvfølgelig på min kappe. Men altså, den seksuelle legning sier noe om hvilket eller hvilke kjønn en person retter sin seksuelle oppmerksomhet mot. Dette har alle i FFC rett til å vite, og jeg retter en takk til Rune K for at rettet opp mitt litt naive forhold til kunnskapsnivået i enkelte deler av gruppa.

Ærbødigst Dr. Med. Gunnar B

Før Oksen avsluttet med:

Til Dr Med Doogie Hippokrates Berglund Noen av oss trykker ned feil tast. Andre ser bokstaver hulter til bulter inne i hodet sitt.

runeK
Hektisk sommer for Prokken (31.08.2006)
FFC-news har tidligere viderebrakt rykter om at Prokken i sommer var opptatt med VM-fotballspill med Tyskland. Ryktene stemmer garantert siden det aldri er røyk uten ild. Nå viser det seg at Prokken hadde en svært hektisk tid under fotball-VM.

En viss Anonym Kilde har tatt kontakt med redaksjonen og overbrakt nytt materiale (bildene) som underbygger en eller annen påstand. I følge Herr Kilde ser det ut til at Prokken på disse bildene gjør seg klar til sending som ekspertkommentator i VM-studioet til TVP (Telewizja Polska).

Det vites ikke hvordan Prokken klarte å presse inn ekspertkommentatorjobben innimellom Tysklands sju kamper, men han har altså fått det til på et vis.

Kan Prokken ha rukket å bedrive andre ting enn Fotball-VM i sommer?

Det skulle man ha vanskelig for å tro, men med den gutten der bør man ikke bli forundret over noenting!

Har Legen tatt lappen? (29.08.2006)

Legen var heldig med parkeringsplass


Ingen skadet da Legen tok bilen til lokalene til Lægeforeningen i Akersgata i Oslo.

Villmannskjøring

Klokken 11.46 fikk redaksjonen melding om at en bil hadde kjørt igjennom glassruta i Lægeforeningens lokaler, og at bilen stod helt inne i resepsjonen, sier operasjonsleder telefonvakt Obersten til nyhetsredakjsonen. Flere vitner skal ha sett at Legen lekte seg med villmannskjøring før han braste inn i kontorene til Lægeforeningen.

- Vi fikk oss en støkk. Plutselig hørte vi en kraftig smell, og så havnet bilen inn i foajeen, rett foran oss i resepsjonen, sier Gurkan, som jobber i sentrum.


Litt rotete ble det jo, men mer praktisk parkeringsplass skal man lete lenge etter.
Overrasket

- Jeg visste ikke at han hadde tatt lappen en gang, sier Gurkan.

Kort tid etter hendelsen var Legen å se i strålende humør.

- Han satt på café i Dronningensgate 16 like etterpå, strålende fornøyd med den flotte parkeringsplassen. Med så leken kjørestil, skal man ikke se bort i fra litt selvmedisinering, avslutter Gurkan spøkefullt.
Obersten ser frem (eller tilbake?) til ny sesong (23.08.2006)
Det har versert mange rykter foran sesongstart. Hvem er glæ og hva er bræ? Hvem skal ha unger og hvem skal gifte seg? Hvem drekker mest og hvem går i slips?

Men det veldig få har snakket om er den nye og topphemmelige egenskapen til Obersten (bildet). På en treningsleir i ytre ytre (det var så lett å skrive at vi tar med et par-tre til: ytre ytre ytre) Enebakk sist helg spisset han sin nye og topphemmelige egenskap. Obersten (bildet) har nemlig skaffet seg øyne i nakken! Herregud, er det mulig?! spør du sikkert. Det man alltid skal huske på er at ingenting er umulig i FFC. Alle midler skal tas i bruk.

En del av treningsprogrammet besto av baklengs luftgeværskyting. Obersten (bildet) traff blink på ti av ti skudd. Samtidig brukte han sine vanlige øyne til å lese medlemsbladet til The Order of Skull and Bones - Blindern Branch.

- Jeg tror det kan bli greit å ha et par øyne i nakken også. På den måten kan jeg se alt som foregår på banen. Nesten som en 360 graders visning, hyler han begeistret. - Og når det kommer et baklengsmål, kan jeg jo bare lukke de øynene. Det er helt fantastisk!

FFC slutter visst aldri å være foran alle andre. Eller skal vi kanskje si bak?

Obersten med øyne i nakken kan bli vanskelig å hanskes med utover høsten.

Etter den begredelige fjorårssesongen trenger han alt han kan få av tjuvtriks
Hva har skjedd i sommer? (22.08.2006)






En ny sesong ligger foran gutta i FFC. Det var en varm og tilsynelatende stille sommer, men dette er selvsagt bare en illusjon. En FFC-sommer er alltid full av action. Vi har oppsummert de heteste ryktene.

Der Bomber (øverst til venstre) er også kjent under navnet Rocke-Janna. Den gamle rockeren er visstnok begravet. Der Bomber har til stadighet blitt observert på Grünerløkka iført Gå-bort-bukser, slips og ny sveis. Grunnen til denne forvandlingen er at Janna skal ta over lederskapet i Unge Høyre. I følge hans mor hører han visst fortsatt på rock; "Jan elsker fortsatt Uriah Heep".

Doc Berglund har hatt sommerjobb innenfor sykkelsporten. Han har hatt flere kjente navn på pasientlisten sin. Ivan Basso, Jan Ulrich og Floyd Landis er de mest kjente. Vi får håpe sykkelsporten er like åpen for Berglunds utradisjonelle metoder (øverst til høyre) som gutta i FFC.

Gribben har slitt tungt i sommer. Han har, i følge nokså sikre kilder, blitt innlagt på et hvilehjem for gamle alkoholikere. Hjemmets opphavsmann er Dr. Berglund, og som alltid er det utradisjonelle metoder som benyttes. Fysisk fostring (nest øverst til venstre) og et glass (eller to) om dagen (nest øverst til høyre) er visst mottoet.

Obersten er i ferd med å etablere seg innenfor den finansielle eliten. Han ble i sommer innlemmet som medlem i den hemmelige organisasjonen "The Order of Skull and Bones - Blindern Branch". Hva dette vil bety for FFC er vanskelig å spå, men det vil sikkert få noe å si for kontigenten.

Oksen gikk i mai av med pensjon, og sommeren har han tilbragt på hytta si med barnebarna. Han har for det meste sittet i en fluktstol med lommetørklet på hodet og skrevet sine politiske memoarer.

Klossen har i sommer jobbet med sitt nye prosjekt (tredj øverst til venstre). I tråd med Kunnskapsløftet skal han i høst reise rundt på landets barneskoler å snakke om korsbåndsskader. "Krykker ekke' kult" er visst slagordet. Husk at mannen har jobbet i reklamebransjen så dette blir nok en suksess.





Gurkan har i sommer fridd til sin kjære. Bryllupet skal stå i sjømannskirken i New York den 14. oktober og hele FFC er invitert. Det skal drikkes i en hel uke. Jippi!!

Prokken deltok i sommerens fotball VM. Han var med å ta bronse for Tyskland (nederst til høyre).

Gamle-Bruun har tjent seg rik i sommer. Han har importert billige fotballer fra Burma. Alle ballene er håndsydde av handikappede barn med lese- og skrivevansker. Ballene solgte Bruun til en dyr penge. Bruun er visstnok nominert til årets Per Gynt-pris.

Loffen (nederst til venstre) har i sommer reist rundt i sør-Norge og vist frem de nye buksene sine. Det spesielle med buksene er at lommeforet er fjernet.

Littj-Fattern har hatt en kjempesommer. Han og familien har vært friske og raske. Dette lover bra foran årets sesong.
Ledelsen tømmer klubbkassa på seminar (01.08.2006)
Det nærmer seg ny sesong og alle FFC-hjerter gleder seg. Nå kan det virke som om den nye sesongen kan bli en smule trang rent økonomisk. FFC-nyhetene har fra sikre kilder at ledelsen har forberedt seg på den nye sesongen på et noe ekstravagant vis.

Inspirert av enkelte reklameguruer har FFCs øverste ledelse arrangert inspirasjonsseminar. Turen gikk tl Ona fyr og ryktene skal ha det til at de mesket seg i champagne og de lekreste retter. Med på turen fulgte det medisinske støtteapperatet representert ved dr.med Legen m.d.

I lukseriøse omgivelser fråtset de at alksens godt fra havet og sikkert en liten grandis også. Og ikke nok med det: det frekkeste var at lurifaksene hadde med seg damer på FFCs regning i tillegg.

Det har ikke lyktes redaksjonen å få rede på hvorvidt det kom noe ut av seminaret som kan være til nytte for organsisasjonen, eller hva totalsummen på galskapen ble. I og med at økonomsisk ansvarlig visstnok var av de ivrigste begersvingerne, får vi nok aldri den hele og fulle sannhet om den saken.

Nå gjenstår det vare å se hvor mye kontigenten komme rtil å stige med i år. Det er kanskje unødvendig å nevne at Sekta er rysta.

Obersten og Legen på Ona fyr og mesker seg for andres regning - skamme seg skulle de!
FFC-stjerne presenterer bunadsmoter (16.05.2006)
Da står 17. mai (bursdagen til landet vårt må vite!) for døren og da er det på tide å børste støv av bunaden for å gjøre seg lekker for alle og enhver.

Det er mye nytt i år og hvem er vel bedre til å presentere det siste nye enn FFCs egen manekengstjerne Oksen Karlsen.

De fleste husker vel kanskje at Oksen tidlig på nyåret 2004 gjorde stor lykke med sin presentasjon av strikkemotene dette året. I år er det altså bunaden som står for tur.

I følge sikre paprazzier FFC-news har vært i kontakt med ble bildet tatt mens Oksen Karlsen hoppet rundt en ostehøvel i noe han kalte parlamentarisme-slåtten av 1884. Han hylte av glede mens han ramset opp alt fra norske stortingspresidenter til statsministere. Alt dette mens han kitta i seg gledesdråper fra sitt eget label også kjent som Okse-ølet. Alle vet hvor sterke disse dråpene er, men allikevel drakk han av den meget sjeldne femliteren.

- Dette er FFCs nye bunad! Er den ikke norsk, vakker, sunn og tradisjonstro? skrek han videre.

Oksens venninne føyer til: "I en diskursiv kjønnsanalyse vil jeg finne ut hva som er problemet med sågar tekstuelle som subtekstuelle problemer med FFC's hjemmeside."

FFC-leder Obersten er ikke snauere enn at han kommenterer feministrabulistens usaklige innlegg på følgende måte:

"Sludder og fysjom! Nå må du snart tie stille ditt hysteriske kvinnemenneske. Typisk kvinnfolk!"

Oksen viser fram den nye FFC-bunaden. Kan kjøpes på FFC-shop sidene
Mer info om Mille Bruun Heidel (15.05.2006)
Nyhetsredaksjonen kunne den fjerde mai melde om at Gamle-Bruun dagen før hadde blitt tobarnsfar. Reportasjen ble noe kort pga lite informasjon og billedmateriale.

Den stolte tobarnsfar har lest reportasjen og funnet det betimelig å komme med følgende opplysninger:


Noah er strålende fornøyd med blitz-bilen han fikk av lillesøss.
Videre kan det informeres om at frøkna bæsjer 7-10 ganger pr. døgnsyklus.

Hun er ellers er glad i pupp og søvn, noe jeg ikke får oppleve mye av om dagen.

Sender deg også et bilde (bildet, (red anm.)) av en stolt gutt med Storebrorspresangen han fikk av Mille

I tillegg kommer Gamle-Bruun med innspill til navnevalget for Pettern's førstefødte:

Petters bæbbis burde seff kalles Petrina - en gladmix av Petter'n og Ina
Gamle-Bruun har blitt tobarnsfar! (04.05.2006)
Onsdag 03.05 fikk lille Noah Bruun Heidel en lillesøster som er tenkt å lyde (på gode dager) navnet Mille. Nyhetsredaksjonen sitter for øyeblikket ikke inne med særlig informasjon eller billedmateriale. Det kommer sikkert snart. Foreløpig kan vi opplyse om hun ble født 16.01, veide 2831 gram, var 46 cm lang og skal etter sigende være verdens skjønneste jente.

Vi nøyer oss foreløpig med å gratulere på det aller varmeste og formidler denne meldingen fra FFCs fødseldagsansvarlige Littj-Fattern: "Dette var moro!"
Mille er søt og uskyldig nå, men når hun blir tenåring skal gamle-Bruun kjøpe seg hagle
Pene i tøyet - ute av laget (03.05.2006)
For ett år siden var de to noe av det mest spennende i norsk herrefotball

I tillegg til at de fikk erstattet ullgenseren med dress som representajsjonsantrekk, var den ene talentfull lege, mens den andre var talentfull fotballspiller. Gunnar Berglund (31) hadde sist sommer testresultater som bare Lars Engebretsen kunne se maken til.

Rune Karlsen (snart 31) er, den eneste FFC-spilleren som har fått sitt eget øl. Det var bare et tidsspørsmål før han slår til internasjonalt. Det er det fortsatt.

Forrige uke ble de to vraket fra FFC og overlatt til seg selv

- Jeg fortsetter likevel å satse. Jeg vet at jeg kan bli bedre og at jeg ikke har fått vist hvor god jeg kan bli. Derfor gir jeg meg ikke, sier Karlsen.

- I praksis betyr dette at jeg må skaffe masse penger og bruke mye tid på å sette meg inn i helseproblemene til et helt andre spillere, sier Berglund.

Eget lag?
Begge vil satse for fullt videre, og Berglund vil starte et privat lag: - Arbeidstittelen er "Team Vraka", men vi håper å kunne kalle oss opp etter en hovedsponsor. Jeg skriver søknader nå.

- Jeg vil være med, sier Karlsen. - Det nytter ikke bare å gå og trene for seg selv, det er helt avgjørende å ha noen å trene sammen med og måle seg opp mot.



Blazer-kameratene Gunnar (t.v.) og Rune fikk innført dress som representasjonsantrekk i FFC. Men nå er de kastet ut, og må klare seg selv.
Begge har en drøm de har båret på lenge, og som de nekter å gi slipp på. - Siden jeg var 12 år har jeg drømt om å bli god til å operere fotballspillere. Det gjør jeg fremdeles. Jeg vet at jeg kan nå målet, selv om det å bli vraket fra FFC gjør noe med selvtilliten min, sier Berglund som har den fordelen at nedturen har et navn: - I januar innså jeg endelig at jeg har begynt å kjenne alderen på kroppen. Jeg tåler ikke spriten like godt som før og blir ofte trøtt og slapp. Nå har jeg innsett det og håper at det skal gå bedre.

- Jeg har også slitt med sykdom, hver gang jeg prøvde å danse i vinter, slo ryggen seg vrang, sier Karlsen som har hatt problemer med hukommelsen og glemte blant annet å stille til kamp i Stuttgart og dro og så på bandet til faren til Prokken for en uke siden i stedet.

Sjokk.
Begge to har forståelse for at de har blitt sparka ut, selv om de peker på at listen åpenbart er lagt mye lavere for Sekta.
Pettern har blitt far! (26.04.2006)
Etter langs tid venting bar det tidlig i morges, ca kl. 05.00, i taxi til Ullevål sykehus for Pettern og frua. Fødselen foregikk uten dramatikk eller komplikasjoner og etter en par-tre timer dukket det opp en liten jintonge.

Frua har vistnok stått for navnevalget og avgjørelsen lar seg ikke oppdrive i skrivende stund, men det rykts at Obersten har oppildnet Pettern til å oppkalle ungen etter seg selv, hvilket jo er en flott tradisjon, og kalle jenta for Petrine.

Ekstra gøy var det at Jokke (bildet) ble far dagen før som i tillegg var Legens 31-årsdag og at samtlige av Sektas medlemmer nå har reprodusert seg.

Det står bra til med alle tre. Til og med Pettern var tilsnakkendes kun kort tid etter den strabasiøse opplevelsen. FFC gratulerer på det aller varmeste. "Dette var moro!" heter det i en uttalelse fra FFCs fødseldagsansvarlige Littj-Fattern.

Jokke, Camilla og Jokke den andre, som kun er en dag eldre enn lille Petrine
Oksen blir øl! (18.04.2006)
Tirsdag 18.04.2006, 10:46
(FFC-news):

Oksen har vært en stor helt i gymsalen på Hersleb skole i over seks år. En fantastisk fotballkarriere går langt fra mot slutten. Likevel skal ikonet selvfølgelig ha sitt eget øl.

Det er Newcastle Brown Ale som nå skal tappe et begrenset opplag av Okse-ølet. Og flaska skal selvfølgelig prydes av hovedpersonen selv.

Chris Jowsey, direktør for Newcastle-bryggeriene, synes det bare skulle mangle at Oksen nå får et eget øl.

- Oksen-flaska fra Newcastle Brown Ale er en hyllest til «the one and only». Vi håper fotball-fans fra hele verden nå vil bli med på en hyllest av Oksens fantastiske karriere, sier Jowley til Fotballgruppas eget nettsted. Det er ikke planlagt noen testimonialkamp for Oksen mot Celtic 11.mai. Den kampen hadde i tilfelle for lengst vært utsolgt.






Din kommentar: Er Oksen FFC-historiens beste spiller?
Oppe: Oksen i sin sedvanlige positur etter scoring
Nede: Denna øllen trur jeg skulle smake godt ja
ProgrockeProkkekokken (07.03.2006)
Som tidligere nevnt har den tidligere så stabile Prokken opplevd en skrøpelig oppmøtestatistikk denne sesongen. Rockedyret har fått mye av skylda for dette. Nå er det allikevel flere skjær i sjøen får FFC-news vite fra sikre kilder.

Mange stusset vel en smule da Prokken plutselig fikk for vane å dele ut kokebøker som presanger i hytt og vær. De fleste var allikevel langt fra bekymret og skylte på at gutten har fått seg dame, og da går det jo ofte dit hen at fokus blir flyttet fra øl til parmiddag og andre ingredienser fra Det Heterofile Lykkeland (DFL).

Det har nå kommet redaksjonen for øret at ikke DFL ikke kan forklare hele fenomenet. Kilder i TVNorge som FFC har vært i kontakt med melder om at det i disse dager legges det planer om høstens storsatsing, et kokkeprogram,... med en vri, som det heter.

Programmet skal være en herlig miks av matlaging og polsk progrock, med vår alles Prokken i sentrum. Gutten skal etter sigende svinge seg med kjelene akkompagnert av sugende progrockrytmer, og man skal ikke se bort fra at han svinger fram bassen selv også.

Hva vil dette si for fotballspillinga? Time will show!

Mmmmmm.....
Progrockgrillmat!
Bæste maten i verden
Fattern mestrer språkets viderverdigheter (23.02.2006)
FFCs utskremte mossekråke Fattern ligger ikke på latsiden. Tobarnsfaren med jobb i "Det Private" utmerker seg riktignok bare fotballmessig i FFC-sammenheng med eksternkamper og treningsleirer, men verbalt er han helt på høyden.

I forbindelse med en gratulasjonsrunde for Obersten på hans fødselsdag (helt presist dagen etter fødselsdagen) via e-post (en kommunikasjonsform som i følge Pettern har kommet for å bli) og Gurkans fravær fra jobben, ble oppmeksomheten rettet mot en viss frk. Svoren.

Det var flere som prøvde seg med morsomheter, men alle som en måtte se seg slått av Fattern som tok med seg "Dagens"-tittelen med sitt innlegg, som redaksjonen har gleden av å presentere i sin helhet her:

Jeg ringte Wenche, en svoren tilhenger av Gøran, vedrørende kake. Men hun svor og grein og ville ikke ha.

Psst: synes hun snakket svorsk.
Fattern ble belønnet med et strålende diplom (bildet). FFC gratulerer på det aller varmeste.
Har rocken tatt Pro(c)(k)ken? (16.02.2006)
"Hvor har det blitt av Prokken?", har blitt et mantra i FFC-miljøet denne sesongen. Den vanligvis så stødige gutten har stort sett ligget i toppen på oppmøtestatistikken. Denne sesongen har tendensen snudd brått. Kun Littj-Fattern, som sliter med mye forkjølelse i familien, har vært et sjeldnere syn enn Prokken denne sesongen.

Hva er det som skjer? Er det noe i ryktene om at gutten har fått seg kjæreste? Er det den angivelige kjæresten som holder han vekk fra fotballbanen?

Sannheten er langt skumlere. Mørke kjellere, sene kvelder, jazztobakk og rockemusikk har sugd seg fast i Krakow-fintas far. Det skal vistnok være østfoldsmusikkere inne i bildet også, så Rock mot fotball-spøkelset antas å ha en finger i spillet.

Nei, vi får håpe Prokken kommer på bedre tanker, plukker fotballskoene ned fra hylla og finner tilbake til gamle takter.

Prokken rocker, riktignok fra en noe tilbaketrukket posisjon, men likefullt. Ståbassen kan så vidt skimtes bak en av skjortemennene.
Gribbens Canada-hemmelighet avslørt! (15.02.2006)
Som de fleste FFC-kjennere kjenner til, pleier Gribben og Henry fra tid til annen å være på reisefot, blant annet til Canada hvor de forøvrig befinner seg i dette øyeblikk.

Det skal ikke stikkes under en stol at det har vært en del undring i FFC-miljøet om disse turene. Spesielt Sekta har mumlet i skjegget.

FFC-redaksjonen har igjen tydd til paparazzibudsjettet og sitter dermed på innsikt i hva som ligger bak all denne fartingen. Etter at Gribben fikk sneket hovedoppgaven sin forbi Universitetets kvalitetskontroll, har han måtte slutte i RS-truppen "Koret" som de kalte seg på gøy.

Det har nok vært vanskelig for Gribben å legge RS-utstyret på hylla og han har prøvd å finne andre måter å få uttrykke den delen av sin personlighet på. Det har han funnet: i Canada!

Gribben tar nemlig turen over for å delta i en lokal isdanskonkurranse. Da får fotballsesong være fotballsesong, for da er det skjøyter og gåbortbukser som gjelder.

Redaksjonen har ikke lykkes å få en uttalelse fra Gribben, men han skal nok få høre det når han kommer hjem.

Gribben i Canada - elegant og grasiøs
Ballen er ikke nødvendigvis rund! (07.02.2006)
På samme måte som at stafett er stafett (og ikke minst at stafett er fett) og at cup er cup (selv om det her selvsagt kan variere mellom Norway Cup, D-cup og Cup(ido(l))(beklager overdreven bruk av paranteser og ordspill, parantes slutt)) har man lenge tatt det for gitt at ballen er rund. Etter at det nylig kom for en dag at det var forsker Jon Sudbø som stod bak tesen om ballens trill runde form, må det vi tidligere kalte viten tas opp til ny vurdering.

På mange måter bør ikke dette komme som noe elektrosjokk på den jevne (og ujevne) mannen i gata. At det kommer som et sjokk på Erling Jevne må vi riktignok regne med (og regne på hvis man er i besittelse av kalkulator).

I år 1289 før eller etter Kristus konstaterte detektiv Christopher Colombo på sin seilas over de tusen sjøers land, at Jorden ikke var flat som en pannekake (som kokker i en årrekke hadde påstått), men rund som en – ja, nettopp – fotball. At månen ikke er en gul ost er også avkreftet og bekreftet utallige ganger.

Men tilbake til dette med fotballens fasong. Hvis det nå viser seg at ballen ikke er rund, men derimot avlang og tynn som en stafettpinne, vil det da bli vanlig å si “vel, stafetten er rund” som en forklaring på hvorfor BUL slår Jardar/Vidar på oppløpet i innspurten av Holmenkollstafettens sjarmøretappe, Grete Waitz-løpet? Som man roper på elgen i skogen blir man svar skyldig som en konsekvens av at man ikke ser en dritt på grunn av alle trærne som demmer opp for gresset som er så mye grønnere på den andre siden av stadion. Eller hva hvis det viser seg at ballen er en gul ost?

Aiaiai. Jon Sudbø, nå har du stelt det til.

(© HC-news, Heggen borettslag, Lindeberg)
Legens ukjente historie fra Belgia (03.02.2006)

Nyhetsredaksjonen har via en gammal papparazzi fått tak i et bilde av Legen (bildet). Det viser seg at Legen (bildet) har hatt en karriere som ekstramykpornoskuespiller i Belgia i perioden 1991-1993.

Bildet taler vel for seg selv.

Er du lysten på mer? Gamle godsaker finner du her